Sport

JADRAN LP – osvrt na jesenski dio prvenstva: Jesen zaboraviti i okrenuti se proljetnom dijelu natjecanja

Povratnik iz 1.Županijske Dubrovačko-neretvanske nogometne lige na trečeligaški jug Jadran Luka Ploče prvi dio prvenstva završio je na diobi 10.mjesta sa Primorcem 1929 sa po 21 osvojenim bodom. Tijekom 17.kola ostvarili su 5 poobjeda, 6 utakmica bez pobjednika i na isto toliko utakmica su poraženi, sa gol razlikom 22:26, što im donosi negativnu gol razliku za 4 pogodka. U prvenstvu su uzeli bodove prvaku jesenskog dijela prvenstva Mosoru, zatim Hrvacama iz gornjeg dijela tablice, sa Šbenikom su odigrali neodlučeno, dok su negativno iznenadili i vraćali se sa gostovanja gdje su trebali biti upisani sigurni bodovi.

Najteži poraz su imali protiv Hajduka II na gostovanju u Splitu gdje su praženi sa rezultatom 5:0, dok su najveću pobjedu imali kod kuće 5:2 kad su pobijedili momčad Omiša, odigrali su u Kaštalema protiv Vala utakmicu 0:0 koji rezultat nije popularan i navijači ga ne vole. Od 17 odigranih utakmica trener  AntonioVučković zbog žutih kartona, ozljeda ili privatnih obaveza igrača nije izveo na teren dva puta istih prvih jedanaest igrača. Zbog žutih kartona skoro u prvom dijelu prvenstva nije igrala cijela jedna momčad, odmarali su Josip Lešić, Eduard Raguž, Dino Primorac, Hrvoje Vejić, Danijel Dabić, Goran Barbir, Denis Jelčić, a Robert Pijević(dva žuta na utakmici sa Neretvom) crveni karton.

Deset igrača upisalo se u listu strijelaca a prvi topnik plavih sa ušća Nereve je sa 6 postignutih pogodaka Josip Lešić, slijede ga kapetan Danijel Dabić sa 4, zatim Davorin Mustapić 3, Alen Družijanić i Josip Markotić po 2, dok su po 1 pogodak postigli Denis Jelčić, Aljoša Krstičević, Stipe Nikolac, Dino Primorac i Eduard Raguž.


– Odlučili smo da natjecanje u 3.Hrvatskoj nogometnoj ligi -jug zbog financijske situacije u prvom redu igraju mlađi igrači iz našeg omladinskog pogona uz nekoliko starijih sa iskustvom tako da mjesto na tablici nas toliko i ne treba  zabrinjavati, ipak ispod nas je još 8 momčadi, rekao je Nikola Beidenegl – tajnik Jadrana LP.

Pločani su ipak imali turbulentno prvenstvo sa velikim oscilacijama i problemima oko sastavljanja momčadi, tako je trener Vučković kroz 17.kola isfiltrirao 25 igrača, vratari –  Mario Batinović i Marko Čagalj, te igrači –  Vladimir Franić, Josip Markotić, Aljoša Krstičević, Danijel Dabić, Petar Raguž, Josip Lešić, Dino Primorac, Alen Družijanić, Denis Jelčić, Stipe Nikolac, Tomislav Domić, Goran Barbir, Ante Musulin, Nino Maleta, Eduard Raguž, Tomislav Krilić, Robert Pijević, Hrvoje Vejić, Josip Žderić, Nikola Katić, Dinko Vukupšić, Davorin Mustapić i Mario Zmijarević.

– Protekli dio prvenstva najbolje bi bilo prespavati i ne ponovilo se, istina odigrali smo i nekoliko odličnih utakmica gdje smo pogotovo protivnicima iz gornjeg doma dali do znanja da nismo za jednokratnu upotrebu. U nekim susretima loše smo odigrali najprije zbog nezalaganja pojedinaca a većim dijelom i zbog neiskustva gdje sam trebao u vatru ubacivati juniore, dok nam je od kartona žutica u momčadi vladala posljednja dva mjeseca. Nemogu reći da sam nezadovoljan ali ipak očekujem do početka proljetnog dijela prvenstva da sjednemo uprava i mi iz pogona te dogovorimo neke stvari, tu mislim i na jedno dva do tri igrača koji su nam neophoni da u proljeće pokažemo svoju kvalitetu, analizirao je trener – Antonio Vučković.

Pripremio i slike: Sana

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci