Sport

JADRAN LP: Očekujući teško proljeće Pločani vrijedno treniraju

Treći tjedan pločanski trećeligaš, pod palicom vrijednog stratega Jurice Bajića i njegovog pomoćnika Stipice Zmijarevića, priprema se za proljetni dio natjecanja, u kojem Jadran LP očekuje grčevita borba za trećeligaški status. Treninzi se svakodnevno, u dva termina, odvijaju na pomoćnom igralištu, Baćinskim jezerima ili športskoj dvorani. Igrači se čeliče u taktičkom i fizičkom smislu jer trener Bajić ništa ne prepušta slučaju, za njega ne postoji “ne mogu”, a svakodnevno je prisutan veliki broj igrača koji konkuriraju za najboljih jedanaest, koji bi osigurali ostanak na trećeligaškom jugu.

Na trenažnom procesu su Ljubičić, Šetka i Benić L. – vratari te Musulin A., Musulin Marko, Musulin Martin, Barbir, Pijević, Jelčić, Zmijarević, Šutić-Galić, Družijanić, Primorac, juniori Benić A., Oršulić, Šunjić te kadeti Medak, Karamatić i Žderić. U rubrici “došli su” još Ante Kraljević(Neretvanac), Abel Kalfić (Čapljina BiH), Nikola Marinović (Solin), Zdenko Turudić (Jadran Supetar), Mladen Rešetar (Sloga Ljubuški), Teo Herceg (Neretvanac), povratnik Ante Dominiković te još trojica igrača o kojima će stručni stožer nakon zasvršnih priprema kazati ostaju li u klubu ili će im se zahvaliti. U međuvremenu klub su napustili Marin Romić (Hajduk II), Mario Jelaš koji nije zalječio povredu od jesenas te Marin Brkić, Drago Jelavić, Marko Petrović i Roko Puljiz.

Pločani su u sklopu priprema odigrali i prijateljsku utakmicu u Međugorju protiv BiH prvoligaša Slobode iz Tuzle i poraženi su sa 1:0, iako su pogodak dobili u posljednjoj minuti susreta, poraženi su od Gusara 3:0, dok 8. veljače (srijeda) igraju na Lapadu protiv GOŠK-Dubrovnika.


– Zadovoljan sam dosadašnjim pripremama i zalaganjem igrača, očekujemo još dva do tri pojačanja i mislim da ćemo na proljeće dokazati da nam nije mjesto tamo gdje se trenutno nalazimo, u prolazu je dobacio strateg Pločana – Jurica Bajić.


Pripremio: Sana