Sport

JADRAN LP: Očekuje se početak priprema, u nastavak oslabljeni za Mihovila Šutala

S početkom nove 2019. godine kreću i pojačane aktivnosti vezane za funkcioniranje našeg nogometnog trećeligaša, Jadran LP.

Kako prenose na svojim službenim stranicama, treneri svih uzrasta pomalo slažu svoje križaljke, planove priprema da bi što spremniji dočekali početak drugog dijela prvenstva.

Omladinski pogon, točnije kadeti su već počeli s treninzima 07. siječnja dok ostatak mlađih uzrasta svoje pripreme počinju od 14. siječnja. U omladinskom pogonu klub broji oko 170 polaznika tijekom cijele godine, masovnost je vrlo važna jer škola nogometa je mora biti i jeste baza na kojoj se temelji seniorski pogon. U klubu rado ističu da se malo koji amaterski klub u Dalmaciji može pohvaliti da u seniorskom kadru ima 85% igrača poniklih u svojoj školi nogometa. Uprava očekuje da se takav trend nastavi jer jedino je to ispravan put kojem trebaju amaterski klubovi težiti.


Seniori počinju pripreme 15. siječnja, treneri Proleta i Zmijarević neće imati velikih promjena u sastavu. Spomenut ćemo samo odlazak našeg ponajboljeg igrača u prethodnih godinu i pol koliko je bio tu, a riječ je o Mihovilu Šutalu.

Popularni Miha je odlučio pokušati izboriti viši rang igranja i preko novog kluba, NK Maksimira se nada da bi na ljeto trebao pojačati jednog prvoligaša. Klub neće praviti probleme, ipak je Miha dao ogroman doprinos u ostvarenju odličnih rezultata u prvenstvu i kupu,

Miha je u 45 utakmica postigao 21 pogodak, a sve asistencije nismo mogli nabrojati. Najviše će se pamtiti utakmica 1/16 finala kupa protiv Splita kada nas je sa svoja dva pogotka i odličnom igrom uveo u 1/8 finala.

“Mihovilu želimo sve najbolje, da što prije dođe među prvoligaše gdje mu je i mjesto, a vrata našeg kluba će mu uvijek biti otvorena. Nekih još odlazaka ne bi trebalo biti, no ukoliko bude klub će reagirati na adekvatan način.

Uprava se nada nastavku stabilnosti, te se kao i do sada očekuje nastavak dobrih igara i plasman u gornji dom ljestvice.
Svima želimo puno zdravlja, sreće i dobrih sportskih rezultata!” – optimistični su u upravi Jadrana Luka Ploče.