Sport

JADRAN LP – Kapetan jadranaša Dabić uspješan na velikom i malom terenu

JOŠ BOLJI NA PROLJEĆE, NA KUTIJI POLUFINALE

 
Kada je na kraju prošle sezone obilježene ispadanjem njegovih jadranaša iz trećeligaške konkurencije dobio nekoliko konkretnih ponuda za promjenu sredine Danijel Dabić nije dvojio. Zahvalio se na ponudama i odlučio pomoći matičnom klubu u teškoj situaciji. Ponio se pravo kapetanski i kao stožerni igrač poveo ligaša s ušća Neretve u novi početak. Jesenski dio natjecanja u 1 ŽNL Dubrovačko – neretvanskoj Pločani su zaključili na vodećoj poziciji a Dabić je uz Aljošu Krstičevića jedini odigrao sve susrete u punoj minutaži. Njegov doprinos jesenskoj tituli je nemjerljiv posebno kao podrška brojnim mlađim igračima. Iako igra na mjestu stopera uspio je postići 7 pogodaka i drugi je na klupskoj listi strijelaca. Jasdranaši su daleko najefikasniji sudionik lige (44 pogotka) a imaju i najčvršću obranu koja je samo pet puta kapitulirala.

 
-Rasli smo kako je odmicalo natjecanje, u početku nismo znali što nas čeka ali od 3.kola pokazali smo se kao najkvalitetnija momčad i zaslužili znatno prije kraja naslov jesenskog prvaka. Osim nas par iskusnijih ostali su se po prvi put sreli sa seniorskim nogometom i mogu reći da su svi mlađi uspješno položili taj ispit. Jedini propust dogodio nam se u Gabrilima kod Croatije kada je naše slabo kolektivno izdanje kažnjeno minimalnim porazom. Da ova mlada momčad ima još dosta mjesta za napredak pokazao je prijateljski susret protiv prvoligaša Splita. Odigrali smo 0:0 a mlađi igrači pokazali su zavidnu taktičku zrelost. Nisam poznavao kvalitete i mogućnosti većine naših kadeta i juniora pa ih moram pohvaliti da su ugodno iznenadili. Ne bih nikoga posebno isticao ali dvojica najmlađih na neki način obilježili su početak odnosno kraj polusezone, Katić je odlično otvorio a Kraljević zatvorio – osvrt je kapetana jadranaša Dabića.


 
Očekivanja u proljetnom nastavku sezone svode se na to kako se što bolje pripremiti za priželjkivane kvalifikacije:
-Neće biti nimalo lako u proljetnom nastavku, očekuje nas nekoliko neugodnih gostovanja ali uvjeren sam da ćemo se dobro pripremiti za ta iskušenja. Svi će naravno biti znatno motiviraniji protiv prvaka a uz dobro odrađene pripreme ne sumnjam u konačno uspješan rasplet. Po mom sudu morali bi u drugom dijelu natjecanja pokazati više u svakom pogledu i tako dočekati razigravanje za viši rang.

 
Po okončanju uspješne jesenske polusezone Dabić nije prestao s aktivnostima. Prebacio se na mali nogomet i dio je MNK Ploče CB Stablina koji uspješno brodi na 43.Kutiji šibica. Pločani su se plasirali u osminufinala gdje ih čeka Unija ZAMA iz Kutine.
-Došli smo među 16 najuspješnijih od 116 koliko je započelo ovaj kultni turnir i ako budemo kompletni, zdravi vjerujem da možemo ponoviti uspjeh od prije dvije godine kada smo ostvarili plasman u polufinale – zaključno će veliko i malonogometaš Dabić.

 

Jurica Vukojević (Sportske novosti)