Sport

JADRAN LP: Juniori Hajduka s Antunovićem testiraju Jadranaše

U subotu s početkom u 18 sati na Jadranovu domaći trećeligaš ugostit će juniore Hajduka, aktualne prvake Hrvatske i na jesen sudionike Lige prvaka.

Pločanima će to biti druga pripremna provjera, mladi hajdukovci odigrali su ih već četiri, vratili su se s mini priprema u Kiseljaku. Učenici trenera Marijana Budimira bili su u Pločama 20.veljače i u prijateljskom nadmetanju na umjetnoj travi slavili rezultatom 2:1.

Jadranaši su pripremnu premijeru odradili u Ljubuškom i svladali domaćeg BiH drugoligaša s 3:0. Hajdukovi juniori su u posljednjoj provjeri pobijedili vršnjake sarajevskog Željezničara rezultatom 2:1, a strijelac jednog pogotka bio je Mate Antunović.


Antunović je prve nogometne korake napravio u pločanskom trećeligašu, gdje je svojevremeno igrao i otac mu Zdravko Brko. Prošlu sezonu mladi Antunović bio je član kadetske momčadi Hajduka, koji su bili doprvaci Hrvatske i osvajači Kupa. U ligaškom dijelu natjecanja 17,5 godišnji napadač postigao je 14 pogodaka, a u kup susretima četiri.

Sada ima priliku da pred svojim Jadranašima pokaže neupitnu nadarenost. (jv)