Sport

JADRAN LP dobro odradio pripreme: Očekujemo bolji plasman nego prošle sezone!

Pločanski trećeligaš Jadran LP odradio je pripreme za novu jesensku sezonu na ušću Neretve, Baćinskim jezerima, teretani u Domu športova u Pločama, te odigrali šest pripremnih utakmica.

Treneru Goranu Proleti i njegovom pomoćniku Stipici Zmijareviću na raspolaganju su bili svi igrači iz prošle sezone osim vratara Brune Šutala koji je prešao u BiH ligaša Zrinjski iz Mostara, te Marina Romića koji je proljetos bio na posudbi i vratio se u splitski Hajduk.

Među novim imenima je povratnik vratar Mario Batinović, igrači Marko Šunjić, Ante Musulin i Marin Oršulić (Gusar), te Marijan Šuto (Njemačka), a priklljučili su se prvoj momčadi nekolicina nadarenih juniora i kadeta.


U pripremnim utakmicama zabilježili su dvije pobjede, dva poraza i dva neodlučena rezultata:

Neretva – Jadran LP 1:2 (Kešina, Šuta lo)

Jadran(T) – Jadran LP 3:3 (Šunjić, Maleta, A.Musulin)

Jadran LP – Neretva 0:1

Zmaj (M) – Jadran LP 1:4 (Marko Musulin 2, Kalfić, Krstičević)

Croatia(Z) – Jadran LP 1:1 (Raič)

Jadran LP – Croatia(Z) 0:2.

Za prvi dio prvenstva strateg pločanskog trećeligaša Goran Proleta može računati na 24 nogometaša: vratari Mario Batinović, Luka Benić i Matej Radić, igrači: Zdenko Turudić, Goran Barbir, Aljoša Krstičević, Ivan Raič, Marin Oršulić, Teo Herceg, Martin Musulin, Denis Jelčić, Ivan Vlatković, Dino Primorac, Marko Musulin, Stipe Nikolac, Marko Šunjić, Robert Pijević, Domagoj Domić, Tino Karamatić, Abel Kalfić, Nino Maleta, Mihovil Šutalo, Marijan Šuto i Saša Burđelez.

– Pripreme smo dobro odradili i konstruktivno, očekujem bolji plasman nego prošle godine. Rezultatima na pripremnim utakmicama nisam zabrinut, svi su igrači zdravi i spremno putujemo u Imotski gdje igramo 1.kolo protiv istoimenog kluba. Idemo se nadigravati i očekujem rezultat povoljan za nas – rekao je kratko trener Jadrana, Goran Proleta.

Pripremio: Sana