Sport

Jadran LP bolji od Neretve

Prije početka neretvanskog derbija odana je počast minutom šutnje Nikoli Marinoviću Nikši, bivšem igraču i dugogodišnjem sportskom djelatniku pločanskog ligaša. Sam početak susreta počeo je po lijepom i sunčanom vremenu, te poprilično popunjenim tribinama, te obostrano otvorenom igrom. Prvu priliku bilježimo od domaćina kada u 15. minuti Nedjeljko Kešina šalje loptu glavom preko gola. Još jednu priliku glavom imao je u 39. minuti Hrvoje Vejić, da bi gosti uzvatili u istoj minuti, kad je Davorin Mustapić uputio oštar šut na vrata, a sigurni domaći vratar Marko Čagalj obranio. Na poluvrijeme se otišlo bez pogodaka, da bi u drugom dijelu domaća momčad trenera Paviše Mustapića krenula na sve ili ništa. U 46. i 49. minuti Maleta neprecizan, u 50. Vejić pored gola, a onda od 59. minute do 73. pločani tri puta tresu gostujuću mrežu.

Seriju pogodaka u 59. minuti i za vodstvo od 1:0 otvorio je lijepim pogotkom Nino Maleta. U 63. minuti na semaforu je već bilo 2:0, dok je u jednom odličnom prodoru raspoloženi Maleta oboren u kaznenom prostoru, a odlični sudac Mario Soldić pokazuje na bijelu točku. Siguran realizator najstrože kazne bio je Dino Primorac, da bi se deset minuta kasnije u listu strijelaca upisao i Nedjeljko Kešina za vodstvo 3:0 plavih sa ušća Neretve. Gosti su imali isto svoje prilike u 62. i 67. Ante Batinović ali neprecizno, zatim 76. Brečić koji se pred kraj susreta u 86. minuti iskupio pogotkom i postavio konačan rezultat 3:1 za domaćina. Dugo se poslije utakmice u svlačionici domačih čula pjesma “Jadrane moj lipi Jadrane”.

PLOČE Igralište Jadranovo. Gledatelja. 400. Sudac:Mario Soldić(Hrvace) 7,5.Pomoćnici:M.Čalo i M.Babić


STRIJELCI: 1:0 – Maleta(59), 2:0 – Primorac(63-11m), 3:0 – Kešina(73), 3:1 – Brečić(86)

JADRAN LP: Čagalj 7,5, Družijanić 6,5(od 60.Pijević 7) Barbir 7, Vejić 7,5, Primorac 7,5, Franić 7, Nikolac 7(od 75.Musulin -) Maleta 7,5(od 83.Šutić-Galić -) Kešina 7, Vlahović 7, Krstičević 7. Trener: Paviša Mustapić 7.

NERETVA: Dragobratović 6, Magzan 5,5(od 57.Kapović 5,5), Mustapić 6(od 67.Prce 6), Kuran 6, Glavan 6, Kaleb 6, Batinović 6,5, Medić 6, Bubalo 6, Brečić 6,5, M.Šutalo 6(od 80.D.Šutalo -). Trener: Mario Gujinović 6.

IGRAČ UTAKMICE: Nino Maleta(Jadran LP)

Pripremio i slike: Sana

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci