Sport

JADRAN JUNAČKI: Gosti se s tri gola vraćaju u grad alkara

Pred sami početak susreta veliko nevrijeme spustilo se na igrališe, a prije početka odana je počast minutom šutnje za Nikolu Grgurinovića – Šamiju jednog od prvih i najboljih vratara u povijesti Jadrana LP koji je ostao vjeran plavoj boji do posljednjeg dana života.

Samo što je utakmica počela veliko slavlje na tribinama, u prvoj ozbiljnoj akciji domaćih nogometaša neopreznost gostujuće obrane korisi najbolji pojedinac susreta Ivan Paponja i u 2.minuti je na semaforu 1:0. Nakon toga u pokušaju su bili gosti u 11.minuti preko Brune Kukoča, ali lopta je završila u rukama domaćeg vratara.

Domaći uzvraćaju preko raspoloženog Paponje u 14.minuti, vratar Runje posljednjim naporom izbacuje loptu u korner. Do kraja poluvremena gosti imaju još jedan pokušaj preko Josipa Mihovilovića koju vratar Čagalj brani, odmah nakon toga uzvraćaju Pločani i udarac glavom mladog Marka Musulina završava pored vratnice.


U 40. minuti za povećanje vodstva domaćih potrudio se Abel Kalfić, koji se najbolje snašao u kaznenom prostoru i pospremio loptu iza nemoćnog gostujućeg vratara – 2:0!

Drugo poluvrijeme donijelo je još bolju igru Jadrana LP, dok su gosti anemični i u blijedom izdanju. Vrijedno spomena je pokušaj Mihovilovića u 79.minuti sa nekih 17 metara, ali lopta odbijena od vratara završava u korneru.

Prije toga plavi sa ušća Neretve došli su do trećeg pogotka u 56. minuti kada mrežu gostiju tresae Ivan Raič.

Do kraja susreta Dino Primorac je imao odlične velike prilike u 70. 77. i 90. minuti ali bez realizacije.

Spomenut ćemo da odavno pločanski ljubitelji nogometa nisu vidjeli korektniju momčad kao što su u ovom susretu bili Sinjani, koji su zajedno da domaćim nogometašima pomogli sucu da bude neprimjetan.

JADRAN LP 3

JUNAK 0

Jadran LP – Junak 3:0(2:0)

PLOČE Gradski stadion Jadranovo. Gledatelja 300. Sudac: Paško Mandić (Bogdanovići-Prgomet)

Strijelci: 1:0 Paponja(2), 2:0 Kalfić(40), 3:0 Raič(56)

Najbolji igrač: Ivan Paponja

JADRAN LP: Čagalj, Dulaj(od 70.Turudić), Krstičević, Raič, Kordić, Kalfić(od 81. Katavić ), Primorac, Paponja, Martin Musulin, Nikolac, Marko Musulin(od 80.Lovrić)

JUNAK: Runje, Barać(od 67. Vuleta), Mihovilović, Marunica, Bandalo, Andrić(od 58. Maganiić), Jandrek(od 79. Bilić), Kukoč, Vuković, Vardić, Mastelić.

Piše: Branko Kulidžan