Sport

Jadran i Croatia podijelili bodove

Po odličnim uvjetima za igru, a pred nikad manjim brojem gledatelja kojih se skupilo oko 70-tak, Jadran LP i Croatia iz Zmijavaca podijelili su bodove odigravši utakmicu bez pogodaka.

Od utakmice se očekivalo puno više jer su gosti u zoni ispadanja, dok su Pločani s tri boda na svom terenu mogli mirnije odigrati posljednja dva prvenstvena kola. Po samom početku vidjelo se da je Croatia došla po bod u čemu su i uspjeli. Prvi ozbiljniji napad bilježimo tek u 19. minuti od domaćina kada Nino Maleta u kaznenom prostoru glavom pokušava iznenaditi gostujućeg vratara koji loptu najprije odbija a onda je prihvaća. Igra se na sredini terena i do kraja prvog dijela domaćin je u prigodi bio u 36. minuti kada udarac Dina Primorca sa 20 metara brani gostujući vratar, te u 45. minuti kada je Maleta opet bio u prilici ali njegov šut je otišao preko vrata, dok kod gostiju prilike u 27. i 44. minuti propušta realizirati Ante Čapin, njegove udarce zaustavlja sigurni Marko Čagalj.

Drugo poluvrijeme donosi nadmoć plavih sa ušća Neretve pa se redaju prilike Malete u 62., 66. i 75. minuti ali bez promjene razultata. Ipak mreža se zatresla u 83. minuti kad je na ubačenu loptu Denisa Jelčića sa strane dobro reagirao Maleta i postigao pogodak koji je na intervenciju drugog pomoćnog suca Anite Nenade poništen zbog zaleđa gdje je došlo do nezadovoljstva domaćih igrača. Samo dvije minute nakon toga pred očima pomoćnog suca Nenade udaren je Jelčić, a slabi sudac Drago Mikulić gostujućeg igrača nije niti sankcionirao. Do kraja susreta i u sudačkoj nadoknadi od 3. minute gosti su preko Šalinovića i Šabića bili u prilici u 88., 89. i 90. minuti da dođu do tri boda što bi im i uspjelo da na vratima Jadrana Luka Ploče nije bilo raspoloženog Marka Čaglja. Pločanima ostaje želiti za propuštenim bodovima a u gostujućoj svlačionici poslije susreta se čula i pjesma.


Pripremio: Sana