Sport

IZNAD SVIH OČEKIVANJA – Dalmatinka zaključila godinu odličnim rezultatima

Zasluženom pobjedom protiv Umaga rukometašice pločanske Dalmatinke zaključile su nastupe u ovoj godini, a 2018. bit će upisana kao jedna od najuspješnijih u 40-godišnjoj povijesti kluba. Povratak u prvoligašku konkurenciju Pločanke su odradile iznad svih očekivanja. Sa šest pobjeda iz deset nastupa zaslužile su mjesto u gornjoj polovici redoslijeda i po mnogima su najugodnije iznenađenje natjecanja. Naravno, u redovima jedinog pločanskog prvoligaša su više nego zadovoljni. Poslije šeste pobjede trener Ivan Jerković čestitao je svim igračicama na dobrim predstavama i zaželio da se dobro odmore pred nastavak natjecanja sredinom siječnja.

– Djevojkama svaka čast, znali smo što i koliko možemo ali ovaj učinak nije bio nikome ni na kraj pameti. Daleko od toga da to nismo zaslužili na parketu, mislim da je okidač u pozitivnom smjeru bila gostujuća pobjeda protiv Trešnjevke. Vidjele su djevojke da mogu, nosilo ih je zajedništvo i na dobrom smo putu da u konačnici ostvarimo željeni cilj, to je i dalje ostanak među prvoligašicama. Od četiri poraza možda smo mogli izbjeći onaj kod kuće protiv Bjelovara, imali smo sve u svojim rukama, ali nismo bili pravi u završnici. Ostali protiv Lokomotive, Podravke i Koke bili su očekivani. U nastavku želim samo da nas zaobiđu ozljede i da atmosfera u svlačionici ostane ista – kratak je osvrt trenera Jerkovića.

Istaknimo kako je u dobrim kolektivnim izdanjima Dalmatinki prednjačila Renata Vladimir, prvi klupski strijelac sa 73 pogotka. U dobre vijesti iz Dalmatinke svakako valja nadodati kako je Ivan Jerković potvrđen na izborničko mjesto u juniorskoj vrsti gdje će participirati golmanica Petra Marinović i krila Ema Barbir (desno) i Lana Jarak (lijevo).

Tekst i foto: Jurica Vukojević


Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci