Sport

Izgorili u želji za bodovima

Jadran LP

Lijepo vrijeme i preko 250 gledatelja na tribinama davalo je ozračje da ćemo gledati dobru utakmicu, no ubrzo smo se razuvjerili jer ovo je bila utakmica koja će se brzo zaboraviti.
Počelo je odmjeravanjem snaga, a prvu priliku imaju gosti već u 13. minuti kada Štimac odmjereni udarac upućuje na vrata, a mladi Marko Čagalj rutinerski brani. U 16. minuti isti igrač još jednom pokušava, ali lopta od stative odbija se u ruke Čaglja. Domaći u 21. minuti traže najstrožu kaznu kada je u kazneni prostor ušao Maleta i oboren sa leđa, no danas slabi sudac Mario Repušić daje znak da se utakmica nastavi. U 37. minuti gostujući igrač Štimac je u glavnoj ulozi. Ponovo je u prilici, ali vratar odbija loptu na koju natrčava dojučerašnji Jadranovac Nikola Marinović i dovodi goste u vodstvo, a s tim rezultatom se odlazi na odmor.
Drugo poluvrijeme donosi malo agresivniju igru domaćih te u dva navrata uspijevaju zaprijetiti. U 60. minuti udarac Josipa Lešića završava pored samog gola, da bi se isti igrač u 64. minuti našao oči u oči sa vratarom Višićem, ali ga nije uspio savladati. Što nisu znali iskoristiti domaći uspjelo je gostima. Samo nekoliko minuta kasnije, u 67. minuti nakon greške posljednjeg igrača obrane Denisa Jelčića, loptu krade Ivan Perković i matira nemoćnog vratara domaćih za konačnih 2:0 i vrijedna tri boda, s kojima drže priključak za vodećim Šibenikom i Mosorom.
Prije samog početka utakmice minutom šutnje odana je počast preminulom Stipanu Medaku Gali, jednom od prvih igrača starije generacije.


PLOČE, Igralište Jadranovo. Gledatelja 250. Sudac: Mario Repušić(Runovići) 5,5. Pomočnici: Bodrožić i Grbavac.

STRIJELCI: 0:1 – Marinović (37), 0:2 – Perković(67)

JADRAN LP: Čagalj 7, Vejić – (od 17. Jelčić 5), Dabić 6,5, P.Raguž 5,5 (od 69. Franić-), Lešić 5,5 (od 88. Mustapić-) Primorac 5,5, Maleta 5,5, Vukušić 6, E.Raguž 5,5, Nikolac 5,5, Pijević 5,5. Trener: Antonio Vučković 5,5.

SOLIN: Višić 6,5, V.Štimac 6, Čule 6, Rendić 6 (od 70. Bilonić-), A.Štimac 6 (od 70. Svalina -), Marinović 7 (od 66. Perković 7), Caktaš 6,5, Vukušić 6,5, Medak Kovačević 6,5, Radovniković 6, Bauk 6. Trener: Ante Terze 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Nikola Marinović

Jadran LP vs Solin by Sana

Tekst i foto: Sana

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci