Sport

Iz Jadrana odlazi dugogodišnji kapetan

Jadranaši u ponedjeljak, 10.srpnja, kreću s pripremama za novu sezonu. Na prvom okupljanju nedostajat će dosta igrača iz iznimno uspješne protekle sezone. Među ostalim neće biti dugogodišnjeg kapetana Stipe Nikolca Tule, 31-godišnjeg igrača sredine terena, neizostavnog člana plavih s ušća Neretve dugi niz sezona.

Majica broj 19 momčadi s Jadranova dobit će novog vlasnika, koji će pak tako na svoja leđa natovariti dodatni pritisak. Jer Nikolac je kroz karijeru stekao status marljivog, klupskog igrača, neumornog radnika na terenu, kojemu je uvijek u prvom planu bila momčad. Jednostavno rečeno vojnik kluba.

– Nakon 15 seniorskih sezona u Jadranu, radi privatnih razloga i obveza koje zahtjeva rang 2. NL odlučio sam napustiti meni najdražu svlačionicu matičnog kluba.


Želio bih se zahvaliti svima u klubu, a posebno svim svojim suigračima tijekom godina, trenerima i navijačima. Bila mi je čast što sam kao kapetan momčadi sudjelovao u najvećim klupskim uspjesima, osvajanju 3 HNLjug, osmini finala Hrvatskog kupa i plasmanu u 2 NL.

Uvjeren sam da je pred jadranašima još puno velikih uspjeha, neću biti s njima na terenu, ali na tribinama ću biti najveća i najžešća podrška. Još jedanput, hvala na svemu svima s Jadranova – s vidljivim emocijama se Nikolac oprostio od svojih jadranaša.

Oproštaj Nikolca od matičnog kluba ne znači i njegov oproštaj od aktivnog igranja. Sigurno da još može pomoći budućem klubu, stiglo je nekoliko ponuda, a nova destinacija mogla bi biti uskoro poznata. Sada je u punom pogona na brojnim malonogometnim turnirima. Kako se školuje za trenera priključit će se radu u klupskoj školi nogometa, gdje je jedno vrijeme s Robertom Pijevićem vodio juniore.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci