Sport

Ivica Kaleb odlazi s čela ONK-a Metković

– Danas simbolično na datum treći trećeg obaviještavamo sve ljubitelje ONK Metkovića da nakon dva mandata na mjestu predsjednika našeg kluba neće doći do produženja i trećeg mandata našeg svima poznatog Ivice Kaleba Rafe.

Naime, zbog poslovnih obaveza (ali stvarno) naš Rafo nije u mogućnosti i dalje biti čelni čovjek našeg kluba te se na vrlo iskren, pošten i korektan način zahvalio svim igračima, trenerima, kolegama iz Uprave, navijačima te ostalim prijateljima i djelatnicima kluba na uspješnoj suradnji u prošlosti. Iako više neće biti prvi čovjek kluba Rafo se stavio na raspolaganje da i dalje ostane u Upravi i na taj način i dalje pomaže rad kluba na čijem čelu je proveo proteklih osam godina života.

No vratimo se na sami početak i 2015. godinu kada Ivica, inače naš čovjek, tu iz susjedstva, iz Zagrebačke, na nagovor dotadašnjeg predsjednika Željke Parmaća Parme dolazi u ONK Metković i postaje predsjednikom. Ubrzo nakon ustoličenja na mjesto predsjednika ONK Metković uz pomoć Grada Metkovića i donatora dobiva reflektore i na taj način osvjetljava glavno igralište što je bitno promijenilo i olakšalo rad kluba a posebno škole nogometa.


Nakon reflektora, klub također uz Grad ostvaruje značajne iskorake u infrastrukturi, od izgradnje dvije nove svlačionice za školu nogometa (te ih je sada ukupno četiri), obnavljanje jedne od prije, postavljanja semafora, postavljanja nadstrešnice ispred ulaza u klupske prostorije, izgradnje pomoćnog igrališta s umjetnom travom također osvjetljenog i od nedavno postavljanje automatskog navodnjavanja glavnog terena.

U organizacijskom smislu također se može istaknuti izniman napredak u proteklih osam godina. Financijski je klub stabilan već godinama, uredno izvršava sve svoje obaveze i nema dugovanja zbog jednostavnog načina funkcioniranja “pokrij se koliko si dug”. Posebna priča je sportski segment u kojem su za mandata Ivice Kaleba ostvareni najveći uspjesi kluba u povijesti, dvije uzastopne titule prvaka 1. ŽNL DN, a nažalost malo sportske sreće je nedostajalo da se i kvalificira u veći rang.

Klupska škola nogometa danas broji preko 200 članova s kojima svakodnevno radi 10 licenciranih trenera te se klub s dvije kategorije natječe u 2. NL HNS Središta Split dok ostale klupske kategorije sudjeluju u natjecanjima u organizaciji ŽNS Dubrovačko-neretvanskog.

Zbog svega navedenog zaista se može reći da je klub u mandatima Ivice Kaleba doživio cjelokupni procvat, ostvario svoje najveće sportske uspjehe, organizacijski dosegao možda i veći nivo od sadašnjeg u kojem se natječe te ono najvažnije, zalog za budućnost, izniman infrastrukturni razvoj.

Zbog svega navedenog jedino što se može nadodati je ono iskreno “HVALA NA SVEMU RAFO!”, stoji u objavi ONK Metković na njihovoj službenoj Facebook stranici.

Foto: MetkovicNEWS

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci