Sport

Ivano Čepo: ‘Sve je bilo ok, a uvijek može bolje

Ivano Čepo je pred početak prošle sezone stigao na Jadranovo iz Zadra, prije toga bio je član Neretvanca. Uz mladog vratara Lea Margana jedini je od svih jadranaša započeo sve susrete u početnoj postavi.

Zabio je dva pogotka (Hrvace, Belišće), najuspješniji je klupski asistent, s devet dodavanja u samom je vrhu proteklog natjecanja. Evo, kako je plava osmica, motor igre Jadrana LP, 22-godišnji veznjak vidio netom završenu sezonu, te što i kako dalje, kroz osam kratkih odgovora.

– Momčad, svlačionica, treneri u Jadranu LP?


– Ekipa je bila super, stvarno se nitko nije izdvajao, par razmirica uvijek bude, to je normalno, ali sve u svemu super. O trenerima ne treba trošiti riječi, svi znaju koliko su nam svima značili i velike zasluge idu njima za uspješnu sezonu – na početku će Čepo.

Ocjena sezone, jesi zadovoljan osobnim učinkom?

– Mislim da je sezona bila puno bolja od očekivanja, ali naravno da uvijek ima mjesta za napretkom.

Jesi možda očekivao više?

– Svima nam je liga bila nepoznanica tako da se nije moglo znati što nas čeka, međutim u konačnici svakako da smo više nego zadovoljni.

Nastupio si na svim utakmicama, je li realan konačni plasman?

– Sesvete i Zrinski su pokazali nešto više i zasluženo su uzeli prva dva mjesta.

Sada je stanka, odmor, razmišljaš li o novoj sezoni, ostaješ li u Pločama, ima li novih ponuda, izazova?

– Vidjet ćemo što će biti, za sada sam još na odmoru, treniram doma u Orebiću, ima nekoliko upita, pa ću vidjeti u kojem će smjeru sve otići.

Prvi si klupski asistent, među najboljima u ligi, zadovoljan?

– Izvodio sam manje više sve prekide, pa je i to razlog brojnim asistencijama. Zadovoljan jesam, naravno uvijek može bolje, ali gledajući sve bilo je ok.

Tvoj prvi rođak Nikola je stigao na početku nastavka natjecanja među jadranaše, pokazao je potencijal, za veći iskorak trebat će strpljenja?

– Sigurno da ima potencijala, s 20 godina pokazao je da se može ravnopravno nadigravati sa svima, s iskustvom će to biti sigurno bolje i bolje.

Otac Matko i stric Željko, vrsni nogometaši u svoje vrijeme, redovito su bili na tribinama Jadranova, najvjerniji su navijači?

-Velika su podrška Nikoli i meni, uvijek popričamo o onome što je bilo na utakmici, pozitiva u svakom pogledu – zaključno će stariji Čepo.

Toliko od ovog mirnog i samozatajnog nogometaša poniklog iz mjesta peljeških kapetana, a hoće li i sljedeće sezone kormilariti sredinom terena u majici jadranaša pokazat će se u danima prijelaznog roka.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci