Sport

IVANO ČEPO ‘Motorin’ vodeće momčadi 2. Nogometne lige

Pločanski ‘jadranaši’ odlično kroče kroz jesensku polusezonu, kako u ligaškom dijelu natjecanja, tako i kupu.

Lideri su 2.NL, jedini bez poraza u sedam odigranih kola,a nakon dvije preskočene prepreke u kupu su stigli među 16 najuspješnijih, pa će u osmini finala ugostiti splitski Hajduk. Fešta je u Pločama zakazana za 31.listopada.

Na devet odigranih susreta, od maksimalnih 810 minuta, on je započeo svaki i ukupno odradio 784 minute, samo je dva puta ranije napustio travnjak. On je plava osmica, ‘motorin’ igre plavih sa ušća Neretve, on je 23-godišnji igrač sredine terena. U njega trener Mišo Krstičević ima veliko povjerenje, jer on daje ton i tempo igri ‘jadranaša’. Uz Nikolu Rodina i Antu Glavinu jedini je u udarnoj postavi od prošle sezone. On je Ivano Čepo i nije od velikih riječi, on govori na travnjaku.


Igrati na tako zahtjevnom mjestu intezitetom kakvi prakticiraju Pločani, po zahtjevu svog trenera mogu samo odlično spremni znalci. Čepo to je, uz broje asistencije stigao je i postići i dva pogotka. Drugim ovosezonskim otvorio je put pobjedi u Belišću. A nije lako igrati protiv istog protivnika u samo nekoliko dana razmaka.

‘Teška, tvrda utakmica, s puno borbe i startova, ali sve očekivano s obzirom na njihovu poziciju i potrebu da na sve načine dođu do tri boda. Pokazali smo da kada djelujemo kao momčad možemo pobijediti svakoga. U nastavak smo ušli dobro, odlučno i odmah poveli. Nakon toga smo usmjeravali utakmicu na svoj mlin, držali suvereno konce igre i s dva pogotka u završnici zaključili priču zasluženom pobjedom’ mirno je analizirao zadnju pobjedu Čepo i okrenuo se novim zadaćama.

‘Idemo susret po susret, nema preskakanja i razmišljanja puno unaprijed. Želja je u što boljem raspoloženju dočekati na Jadranovu Hajduk krajem mjeseca. Svi živimo taj susret’.

Autor teksta i fotografija:Jurica Vukojević, Objavljeno u Sportskim Novostima, 04.listopada 2023.g

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci