Sport

Ivana Jelčić s Lokomotivom nakon Kupa osvojila i Prvenstvo Hrvatske!

Ivana Jelcic

Rukometašice Lokomotive po treći put u povijesti osvojile su naslov prvakinja Hrvatske nakon što su u posljednjem kolu Lige za prvaka u dvorani II Doma sportova pobijedile Podravka Vegetu 25-20 (13-7)

Bio je to direktan dvoboj za prvo mjesto u koji su ‘Lokosice’ ušle s dva boda prednosti. Odabranicama Irfana Smajlagića titulu je donosio i poraz s dva gola razlike, međutim Lokomotiva je od prve minute dominirala terenom i uvjerljivo slavila.

Najbolje igračice u redovima pobjedničke ekipe bile su Sonja Bašić i Lidija Horvat sa po šest golova, dok je Ivana Jelčić sakupila 10 obrana. Kod Podravke najbolje su bile Ivana Dragišić s pet, Jelena Trifunović i Jelena Živković sa po četiri gola, te Ivana Kapitanović sa 11 obrana.


Lokomotiva je prije tjedan dana u Umagu osvojila i Kup, pa je drugi put u povijesti kluba stigla do dvostruke krune. Zagrebački sastav je hrvatsko prvenstvo i kup osvojio i 1992. godine. Lokomotiva je naslov prvaka osvojila i 2004. godine Rukometašice Podravke rekorderke su sa 20 naslova prvakinja Hrvatske.

Tekst: Hina via www.jutarnji.hr
Foto: www.hrs.hr