Sport

INSPIRACIJA JE BILA RENATINA UDAJA I TRENEROV ROĐENDAN

Dalmatinka je u 5.kolu 1 HRL na svom parketu upisala velike bodove protiv Sesvete Agroproteinke, rezultatom 25:22 ostvarila je treću pobjedu. Odlično kolektivno izdanje, prije svega čvsta obrana i nikad manji broj tehničkih pogrešaka odveli su Pločanke do trijumfa.

Briljirala je Renata Kežić Vladimir postigavši 17 golova uz realizaciju od 85% (17/20). Rijetki se mogu pohvaliti tolikim brojem pogodaka na jednom susretu u prvoligaškoj konkurenciji. Renata je međutim bila odlična u obrambenim zadaćama, bacala se po parketu, presjecala protivničke kontre, jednostavno oduševila sve u pločanskoj dvorani. Nije tu bilo nikakvog forsiranja, ostale djevojke osjetile su da je njen dan, bile maksimalna podrška i na kraju zajednički profeštale značajnu pobjedu.

Samozatajnoj Renati sigurno će ova predstava ostati u sjećanju, možda je bila inspirirana time što je po prvi puta od kada se nadavno udala zaigrala pred svojim navijačima. Ili, i ne sam njoj, želja je bila pobjedom čestitati rođendan treneru Ivanu Jerkoviću. U prvoj gostujućoj pobjedi kod Trešnjevke dobro kolektivno izdanje izbacilo je Magdalenu Žderić (13 golova) sada je zablistala Renata Kežić i nakon pet odigranih susreta Pločanke imaju tri pobjede što je više od očekivanog, dobar putokaz ka ostvarenju željenog cilja – ostanku među prvoligašima.


Jurica Vukojević