Sport

Impozantna brojka od 20 ekipa na ovogodišnjem Kupu lađara na Jarunu!

Povodom Lađarskog kupa ‘JARUN 2017‘, koji će se održati ove godine u Zagrebu na Jarunu, predsjednik Udruge lađara Neretve, gospodin Dalibor Obradović, dao je izjavu za medije te iznio detalje o događaju, kako ga je sam nazvao ‘Maratonu lađa na Jarunu‘.

– U jeku kampanja koje smo imali, drago mi je da se malo posvetimo našoj lađarskoj udruzi. Zaista, s ponosom i oduševljenjem mogu reći da kao i prošle godine ponovo imamo jedan Lađarski kup Jarun 2017. godine, koji će se održati 27. svibnja u 18 sati na Jarunu. Ono što je dobro u odnosu na lani jeste da ove godine imamo 20 prijavljenih ekipa na taj maraton, kojeg već zovemo maraton lađa na Jarunu jer je brojka od 20 ekipa zaista impozantna. Ono što nam je u ovom trenutku bitno jeste da ponovno imamo 10 prijavljenih ekipa lađara iz Neretve, koji idu dan prije, u petak, sa organiziranim prijevozom. U petak navečer dolaze u Zagreb, te nakon toga imaju slobodno jutro.

Subotu poslije podne smo ostavili građanima Zagreba da vide što je ta neretvanska lađa, na koji način funkcionira te kako voze, tako da će doći 21 lađa u Zagreb, koje će biti na raspolaganju do 17 sati, nakon čega imamo postrojavanje lađara. U 17:30 sati lađari će krenuti prema Jarunu gdje će se ukrcati u lađe, dok mi podijelimo, za sad ću ostaviti tajnu, nagrade ljudima koji su zaslužni za ‘Jarun’. Znači u 18 sati je start, u 19:10 sati smo točno pikirali da bude cilj, u periodu kada sve nacionalne televizije imaju svoje javljanje uživo, što smo s njima i dogovorili. U 20 sati imamo proglašenje pobjednika koje će biti na postavljenoj bini sa našim voditeljima, naše Kulturno-umjetničko društvo iz Metkovića, koje će nam dati potporu u svemu tome. Nastojati ćemo dovesti i Udrugu ‘Prijatelj’, koja će svojim neretvanskim suvenirima također napraviti jednu promociju Neretve u Zagrebu. Poslije toga će biti večera i mislimo da će do ponoći biti gotovo s tim druženjem.


Moramo se pohvaliti kako nam ovdje dolaze sve lanjske ekipe koje su bile, uz još par novih. Uprava je donijela jednostavnu odluku da svi oni koji su lani sudjelovali uz plasman na prošlogodišnjem maratonu imaju prioritet, ni jedna ekipa koja se prijavila nije odbijena i mislim da je zaista dobro da nismo morali donositi odluke da nekoga stavimo van snage. Pohvala našim salašarima iz Novog Sada koji će također ostati dva dana s nama. Ove kontinentalne ekipe također dolaze uz pojačanje, tako da iz Bjelovara imamo tri ekipe, imamo Sisak, imamo Transfuziju, imamo zaista zanimljivih ekipa kao npr. nacionalna ekipa Hrvatske lutrije iz Zagreba koja će veslati ovaj maraton i prvi put, te imamo ekipu kadeta Hrvatskog vojnog učilišta Franjo Tuđman, također naši neretvani koji se trenutno nalaze u Zagrebu na vojnoj obuci. Odmah iza toga ću napomenuti da 10. lipnja imamo utrku u Istri u Kršanu, gdje će sudjelovati 10 ekipa od kojih 6 dolazi iz Neretve. To je jedan novi pogled na maraton lađa koji naš očekuje u ovoj godini,a kad to završimo onda ćemo krenuti sa pripremama za ovogodišnji maraton, i s ponosom mogu reći da je počela obnova tih lađa i da će sve 33 lađe koje su u vlasništvu udruge biti kompletno obnovljene ove godine. Sve ono što smo zacrtali ove godine će biti ostvareno, poput modernizacije Internet stranice, obnovu lađa i obnovu skladišta koje će do ovogodišnjeg maratona biti gotovo, – rekao je Obradović.

Tekst i foto: www.metkovic-news.com

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci