Sport

Hrvoje Vejić: Ima koliko hoćeš onih koji pametuju, a kada treba raditi nema nikoga

hrvoje vejić

Iz Slobodne Dalmacije prenosimo cijeli intervju s Hrvojem Vejićem, isječke iz kojeg smo već prenijeli na Facebook profilu.

Nogometaš, predsjednik, a u nedjelju je bio i na klupi. Bivši nogometaš Hajduka Hrvoje Vejić od zime je prvotimac Zadra, još od ranije je i predsjednik trećeligaša Jadrana LP za koji je i nastupao u prvom dijelu sezone, a u nedjeljnom prvenstvenom susretu Jadrana LP i Junaka u Pločama sjedio je i na klupi domaćina. Vejić u brojnim ulogama.

Nedavnim odlaskom Antonija Vučkovića Jadran LP je ostao bez trenera.


– Bio sam na klupi, ali samo kao predstavnik kluba za što imam licencu. Nisam bio trener, ali normalno je da sam kao službena osoba bio na klupi. Odlaskom Vučkovića još smo u potrazi za trenerom – pojasnio je povremeni bivši reprezentativac Vejić.

– Uputili su me da se kao predstavnik kluba ne smijem dizati s klupe, ali normalno je da sam i ja navijački reagirao, govorio skoči, zatvori i slično. Već sam znao biti na klupi – rekao je iskusni 37-godišnji nogometaš Zadra, ili mladi 37-godišnji predsjednik Jadrana LP. Kako hoćete.

Tko je onda vodio momčad?

– Vodili smo je svi zajedno. Mi smo klub koji funkcionira na prijateljskoj bazi, koliko se pita mene, toliko i druge. Trener vodi treninge momčadi, priprema je za utakmicu. Ja sam bio tu samo zato što sam imao slobodan dan. Nisam trener, niti želim biti. Nikada ne reci nikada, volim nogomet, ali ne vjerujem. Klubu već dvije godine pomažem da igra u trećoj ligi.

Prvotimac prvoligaša Zadra i predsjednik trećeligaša Jadrana LP. Što kaže trener Zadra Igor Štimac na to što u momčadi ima predsjednika?

– Jest, bez dvojbe je to malo čudna situacija. Zadar se pojavio neplanski. Došao je poziv da pokušam pomoći. Jadran nisam htio napustiti iznenada, a zaželio sam se prvoligaškog nogometa, zanimalo me mogu li to još fizički pratiti. Štimac mi je rekao kako će me koristiti ako mu budem trebao. Do lakše ozljede zadnje lože sam odradio sam sve treninge. Zaigrao sam protiv Rijeke, bilo je ok, ali nisam naravno bio zadovoljan porazom.

Kako sve to stižeš?

– Poklopilo se sada da sam imao dva slobodna dana zbog lakše ozljede pa sam bio na utakmici. U Zadru sam većinu vremena, a kada imam slobodno dan-dva dođem u Ploče. Predsjednik trećeligaša mogu biti na ovaj način, ne mora predsjednik stalno biti s momčadi. Ali ne mogu nekoga moliti da igra, biti psiholog, trener mlađih kategorija, tajnik… Ima koliko hoćeš onih koji pametuju, a kada treba raditi nema nikoga. Nije lako sve to, plus što se vrtiš u mjestu. Ogorčen sam što sve u klubu padne na tri čovjeka. Imamo momčad istu kao i lani, sada je osvojila četiri boda (nap.a. u šest kola), a prije 20. Sigurno ću se od ljeta povući s mjesta predsjednika, a odlučit ću još što se tiče igranja.

Zašto sve to radiš?

– Zato što sam budala, slobodno tako napišite. I igrao sam, bacao se na glavu za ovaj klub zato što sam budala. Odem dva mjeseca u Zadar i sve se raspadne. Mislim da je dosta, ali i da nije u redu da odem sada kada ne ide – rekao je Vejić i najavio dolazak novog trenera.

Nakon Zadra i Jadran LP bi se, nastavi li ovako mogao naći u borbi za ostanak. Borba za ostanak na dva fronta?

– Jadran još ima prednost, nismo u borbi za ostanak, ali s obzirom kako igramo izgledamo kao da bismo izgubili prednost i da imamo 20 bodova viška. Ali nadam se da će što se oba kluba tiče sve biti u redu.

Inače, od popodne Ante Marinović je novi-stari trener Jadrana iz Ploča. Marinović je uveo Jadran LP u 3. HNL jug prije dvije godine nakon sezone provedene u županijskog ligi, a sada će nastaviti voditi Pločane.

Tekst: Frane Vulas, www.slobodnadalmacija.hr