Sport

Hrvace testiraju lidera prvenstva pločanskog Jadrana

Prvo od četiri preostala gostovanja jadranaše vodi u Hrvace, kod istoimenog domaćina. Dalmatinski je to derbi, dvoboj jedina dva predstavnika najjužnije regije u ovom rangu natjecanja.

Ujedno, to je jedino gostovanje na koje će Pločani ići na sam dan odigravanja susreta. Lider s ušća Neretve ima 49 bodova, Hrvace su osme s 34 boda, međutim ti sami brojevi ne znače mnogo uoči ovoga dvoboja.

Domaći crni imaju sigurno motiv nauditi plavim gostima, zanimljivo je bilo i u jesenskom nadigravanju koje je završilo minimalnom 1:0 pobjedom jadranaša. Strijelac je tada bio Ivano Čepo, radilica vodeće momčadi lige, koji kratko najavljuje:


– U derbi ulazimo kompletni. Čeka nas kvalitetna momčad, koja ove godine igra toplo hladno i koja je svim suparnicima zadavala muke. Mišljena sam da su uz malo više sreće mogli biti bolje plasirani na ljestvici. Skup su jako dobrih individualaca i sigurno nas čeka teško, tvrdo nadmetanje. Morat ćemo biti na maksimumu, dati sve od sebe ukoliko želimo uzeti bod (ove). Predviđam zahtjevnu utakmicu, ako želimo ostati na vrhu moramo ići na pobjedu.

Kao zanimljivost uz dalmatinski derbi spomenimo kako na trenerskim klupama ovih suparnika sjede bivši igrači Hajduka, Grgica Kovač (Hrvace) i Mišo Krstičević (Jadran LP).

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci