Sport

Gusarov barjak visoko se vije

Okončana je jesenska polusezona među županijskim prvoligašima, naslov najuspješnije momčadi prvog dijela pripao je momčadi Croatia iz Gabrila. Odmah do njih, na drugoj stepenici visoko se vije barjak kominskih Gusara. U tri dijela moglo bi se podijeliti 11 odigranih kola. Naravno, što se tiče raspleta na tablici. Veći dio polusezone na liderskoj poziciji bio je Metković, Gusar je pobjedom u derbiju na Štruvinom igralištu preuzeo vodstvo i na kraju, remijem u posljednjem kolu kod fenjeraša Sokola ostao kratak za dva boda i bez utješne titule najmomčadi jeseni. Gusar je upisao 8 pobjeda, 1 remi i 2 poraza. Pomnijom analizom dolazimo do podatka da je Žuta podmornica bez prvog mjesta ostala na jednom te istom igralištu, igralištu Gnjile na Grudi. U 5. kolu žuti su nes(p)retno izgubili 1:2 od Slavena i 11. kolu ostali 1:1 protiv posljednjeg Sokola.

– Kad se sve zbroji i oduzme moraš biti zadovoljan i bodom, ali šteta, ostaje mali žal za propuštenim na kraju – osvrt je trenera Oršulića na posljednje gostovanje i kolo, te nastavlja:
– Generalno je sve OK, da nam je netko nudio ovo prije početka objeručke bi prihvatili. Već sam prije naglasio kako sam ponosan na momke i rezultat. Sve super, sve za pet, jedino mi je žao što nismo mogli na kraju odigrati normalnu utakmicu. Valja se vratiti na početak kad smo se skupljali i formirali momčad, s brojnim novim imenima. Tada sam rekao kako bi bio zadovoljan plasmanom do šestog mjesta, to smo premašili. Zahvaljujem se svim momcima na htijenju, zalaganju i zajedništvu, a posebno mi je drago što su oni najmlađi napravili iskorak u kvaliteti, Ante Medak, Tino Karamatić, Martin Šuman.

Još jednu stvar naglašava iskusni trener momčadi s Pržine:

– Dobro ću razmisliti hoću li nastaviti ovaj posao na proljeće, a razlog je samo jedan – umor. Treba mi zaista pravi odmor, ništa više.

Dakle, nakon prošlojesenskog prvog mjesta momčad iz Komina i dalje pripada samom vrhu, sada su drugi. Gusari su najefikasnija momčad sa 32 postignuta gola, njihova mreža tresla se najmanje puta, samo 9, kao i Croatije, Metkovića i Orebića. Jedanaest igrača upisalo se u strijelce, tu klupsku listu predvode Ivan Medak i Nedo Kaleb sa po 5 pogodaka, Darko Dodig i Tomislav Dodig imaju po 4 realizacije, kapetan Nedo Vlahović 3, Drago Jelavić i najmlađi Martin Šuman po 2, a Tino Karamatić, Josip Žderić, Domagoj Laura i Ante Medak po 1. Kad se sve zbroji to iznosi 29 pogodaka a tome se pridoda 3:0 bb protiv ŠD Smokvice zbog prekida u 89.minuti kod vodstva Gusara 5:3. Da nije bilo toga na svom kontu Jelavić bi imao još 2, a T. Dodig, D. Dodig i Kaleb po 1 pogodak.


Svi rezultati i strijelci Gusara po utakmicama: GUSAR – Župa dubrovačka 5:3 (I. Medak, Žderić, D. Dodig, Kaleb, Jelavić), Orebić – GUSAR 1:0, GUSAR – ŠD Smokvica 3:0 bb (5:3 prekid), GUSAR – Croatia 3:0 (Kaleb 2, D. Dodig), Slaven – GUSAR 2:1 (I. Medak), GUSAR – Grk 4:1 (T. Dodig 2, Laura, Karamatić), Hajduk 1932 – GUSAR 0:3 (Kaleb, T. Dodig, D. Dodig), GUSAR – Žrnovo 7:1 (N. Vlahović 2, Šuman 2, T. Dodig, Jelavić, A. Medak), Metković – GUSAR 0:2 (I. Medak, D. Dodig), GUSAR – Konavljanin 3:0 (I. Medak 2, N. Vlahović), Sokol – GUSAR 1:1 (Kaleb).

Završne rečenice ovog osvrta bila bi da Gusar potvrđuje svoju kvalitetu u ovom rangu natjecanja, sezonama je u samom vrhu. Iz tek završenog jesenskog dijela vrijedi istaknuti domaću uvjerljivu pobjedu protiv lidera Croatije (3:0), te dvije gostujuće, u Vela Luci i Metkoviću gdje su žuti tu i tamo znali odnijeti puni plijen.

Tekst i fotografije: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci