Sport

GUSARI TESTIRAJU SLAVEN: Na Pržinu stiže lider prvenstva

Tri su kola do kraja jesenskog dijela natjecanja prvoligaške konkurencije najjužnije županije, a pred vodećim dvojcem nekoliko je izazova.

Najvjerojatnije da jesenski prvak neće biti poznat do samog isteka zadnje dionice, a još se moraju odigrati odgođeni susreti Gusar – Orebić i Metković – Žrnovo.

U ovom kolu najzanimljiviji susret igra se na kominskoj Pržini, vodeći Slaven ima ispit zrelosti kod starih sportskih suparnika iz Gusara. Žuti su kompletirali sastav, iako neće biti I. Medaka i Benića, pa se trener Josip Tošić nada dobrom izdanju svojih izabranika:


– Uz odgođeni susret s Orebićem čekaju nas tri izazovna susreta, pravi derbiji. Redom su to Slaven, Croatia i Metković, idemo korak po korak i vjerujem u povoljan rasplet. Dobrim rezultatima uključili bi se u borbu za mjesta u vrhu, a sigurno je da ćemo odlučivati o konačnom poretku među vodećima.

Metković će u goste Konavljaninu, koji je uvjerljiviji na strani nego na svom igralištu Šupjaka, u svakom slučaju neće biti lako braniteljima naslova prvaka. Međutim, trener crveno bijelih Plećaš vjeruje u snagu svog kolektiva.

Sokol je uspješno prošao susjedski derbi na Grudi, zeleni osokoljeni bodom kod lidera Slavena dočekuju još jednog kvalitetnog susjeda i nadaju se novom dobrom izdanju. Naravno, da će se nešto pitati Croatiju, družinu s nizom dobrih pojedinaca.

BŠK Zmaj vjeruje da je došlo vrijeme za drugu pobjedu, na svom Zlinju apsolutni su favoriti protiv Jadrana iz Smokvice. Na neki način to je korčulanski derbi, a takva suparništva znaju ponuditi ishode drugačije od očekivanih.

Nikome nije lako odnijeti bodove iz Žrnova, pa će se igrački kvalitetniji sastav Župe dubrovačke morati dobro potruditi da dođe do punog plijena. Momčadi trenera Skokandića najveća opasnost prijeti od iskusnog golgeterskog dvojca Vasilj – Kajba.

Orebić je i dalje domaćin u Potomju, pa je možda taj neutralni teren nada za maštralovce iz Krvavca da mogu do pozitivnog rezultata, jednog boda. Naravno, kapetani trenera Zorana Sliškovića, po svemu, su bliži punom plijenu.

RASPORED 9.KOLA (nedjelja, 13,30): BŠK Zmaj – Jadran Smokvica (Ante Kosor), Žrnovo – Župa dubrovačka (Filip Proleta), Konavljanin – Metković (Robert Hausvička), Sokol – Croatia (Admir Bijedić), Gusar – Slaven (ŽNS SD), Orebić – Maestral (ŽNS SD). (jv)