Sport

GUSARI PETARDOM POTOPILI KAPETANE: Hattrick Ante Medaka

Ivan Medak u elementu

Žuti su se uvjerljivom pobjedom oprostili od svoje Pržine za ovu sezonu. Petardom su potopili pelješke kapetane iz Orebića.

Osma je to pobjeda učenika trenera Gorana Oršulića, s 27 bodova kolo prije kraja nalaze se na petom mjestu. Još im predstoji najkraće gostovanje, u subotu će kod prvih susjeda u Krvavac.

Današnji susret starih suparnika protekao je u dominaciji žutih, što u konačnici pokazuje i završni rezultat. Igralo se po sunčanom, toplom vremenu što se odrazilo na nešto slabiji intezitet nadmetanja. Ništa od iskričavosti, borbenosti, žestine koje smo gledali u prijašnjim susretima ovih suparnika.


Prvi su zaprijetili gosti, u 5.minuti Jure Kordić je bio za malo neprecizan iz blizine. U 17.minuti domaćini su poveli pogotkom Tina Karamatića koji se najbolje snašao u gužvi pred vratima gostiju nakon ubačaja iz lijevog kuta, te plasirao loptu u mrežu pokraj zatečene obrane Orebića. Ivan Galić Šutić u 29. minuti nije priseban u stopostotnoj prigodi. Na veliki odmor odlazi se s minimalnom prednošću Kominjana.

Nastavak je donio četiri domaća pogotka. Vidjeli smo hattrick mladog kapetana žutih Ante Medaka, za 3:0 je pogodio izravno iz lijevog kuta. Za 2:0 asistirao mu je Dane Dominiković, a njegov je bio i zaključni peti pogodak u 82.minuti.

U 80.minuti Ivan Medak je eurogolom donio 4:0, neobranjivo je njegov udarac s 25 metara završio u gornjem lijevom kutu malonogometnog reprezentativca Zorana Primića. (jv)