Sport

Gusari kreću u obranu vodeće pozicije

U nedjelju, 25. veljače, slijedi proljetni nastavak natjecanja u prvoligaškoj konkurenciji naše županije. Četrnaest momčadi kreće s različitim ambicijama i željama, naravno svi priželjkuju ostvarenje zacrtanog. Jesenska polusezona ponudila je niz zanimljivosti, posebno u borbi za vrh redoslijeda. Slično se očekuje i u 13 proljetnih kola a s vodeće pozicije u proljetnu bodovnu žetvu startaju nogometaši kominskog Gusara. Jesenski prvaci s Pržine generalnu probu za proljetnu premijeru imali su u kup susretu protiv Neretve u Metkoviću, koju su izgubili u ruletu jedanaesteraca rezultatom 4:5, u regularnih 90 minuta nije bilo pogodaka.

– Dobro smo odigrali, penali su lutrija i nemam što zamjeriti svojim igračima. Inače, zadovoljan sam odrađenim pripremama, napravili smo onoliko koliko se moglo u našim okolnostima – uvodno će trener Žute podmornice Marijo Oršulić.

O očekivanjima i željama, uz naglasak da je Neretva glavni favorit nastavlja:
– Želja i cilj je svakako ostati pri vrhu, nastojat ćemo obraniti stečeno pa dokle doguramo. Neretva je, bez obzira što zaostaje četiri boda, prvi favorit za osvajanje naslova i puta u kvalifikacije za trećeligašku konkurenciju. Znatno su se pojačali, imaju širok i kvalitetan roster što bi moglo biti odlučujuće.


A Gusar, u odnosu na jesensku pobjedničku momčad, doživio je nekoliko značajnih promjena. Najprije je prvi strijelac Eduard Raguž žutu majicu zamijenio plavo-bijelom Neretvinom, zatim je kapetan Stipe Nikolac na poziv matičnog Jadran LP vratio se među Jadranaše, a onda je pri kraju priprema bitna karika obrane Tomislav Blažević zbog prirode posla morao put Zagreba. U Zagrebu je već tijekom jeseni na školovanje otišao također član udarne postave Ivan Medak. Uprava Kominjana nije stajala prekriženih ruku, u svoje redove doveli su zanimljiva pojačanja. Stanovnici žute svlačionice postali su dojučerašnji Jadranaši Ante Musulin i Vlado Franić te Nedo Kešina, čija je posljednja destinacija bio Neretvanac. Musulin će ordinirati u sredini terena, Franićevo mjesto je u obrani, a Kešina je po vokaciji napadač koji je prve seniorske minute odigrao baš na Pržini.

Od Raguža ulogu prvog strijelca preuzima Darko Dodig (5 jesenskih pogodaka), kapetansku vrpcu umjesto Nikolca nosit će Nedo Vlahović, a njegov zamjenik je Nikola Medak.

U 14. kolu, prvom proljetnom, 1 ŽNL Dubrovačko – neretvanske sastaju se:
Krvavac: Maestral – Slaven (Gruda)
Orebić: Orebić – Žrnovo
Metković: Neretva – Konavljanin (Ćilipi)
Vela Luka: Hajduk 1932 – Omladinac (Lastovo)
Gabrili: Croatia – Metković
Smokvica: Jadran 1929 – Grk (Potomje)
Čibača: Župa dubrovačka – Gusar (Komin), derbi