Sport

Gusari Komin prvi, Stablina druga, Crni put treći na brzinskim utrkama u Opuzenu

U Opuzenu su jučer održane brzinske utrke za pozicije na XIX. Maratonu lađa na Neretvi, a foto galeriju i rezultate prenosimo od kolega s portala Metković News. Unatoč kišnom vremenu na početku utrka, na svu sreću organiozatora vrijeme se na kraju popravilo i uspješno smo dobili pobjednike XVIII. Kupa Slobodne Dalmacije.

Maraton iz godine u godinu napreduje, kako u sportskom tako i u tehničkom smislu. Novost na ovogodišnjim brzinskim utrkama je bio automatizirani start, s laserom i kamerom, tako da nijedna ekipa nije mogla biti ‘zakinuta’ ni za stotinku, jer sjećamo se prijašnjih godina da je baš oko toga bilo negodovanja.

Tako i ove godine, prve tri ekipe su dijelile stotinke. Pa su jučer u Opuzenu najbrži bili lađari Gusari Komin, rutu su odveslali za 1:30:128, drugi su bili lađari Stabline, sa zaostatkom +0,773 stotinke, te trećeplasirani lađari Crnog puta, za nijansu sporiji od Stabline, odnosno od Gusara +0,816 stotinki. Do sada se nije pokazalo kao pravilo, al’ sa ovako malom razlikom, i poznavajući spremu i mentalitet ekipa, slobodno možemo reći da su ove godine brzinske utrke iznjedrile i glavne favorite Maratona.


Izdvojili bi još i lađare Svetog Ilije – Metković, veći dio utrka, odnosno do pred sam kraj, čvrsto su držali prvu poziciju, sa vremenom 1:33:850 i onda je startalo zadnjih šest ekipa koje su jedne drugima rušile rekorde.

Tekst i fotografije: www.metkovic-news.com