Sport

GUSARI KOD KAPETANA: Kominski žuti sutra gostuju u Orebiću

Nakon što su u prošlom kolu mirovali zbog odgode susreta s velolučkim Hajdukom 1932 kominski žuti u nedjelju gostuju u Orebiću.

Susret je to pretposljednjeg jesenskog kola, najzanimljivije nadmetanje 10.kola, derbi starih sportskih suparnika. Kominski gusari napadaju Trstenicu, utvrdu peljeških kapetana.

Uvijek su to bili zanimljivi i uzbudljivi susreti, Orebić u ovaj dvoboj ulazi s četvrtog mjesta i 14 bodova, Gusar je osmi i ima 10 bodova. Orebić je najefikasnija momčad natjecanja s 25 postignutih pogodaka, a u svojim redovima ima prvog strijelca lige Ivana Kordića s 13 pogodaka.


Zahtjevno gostovanje za učenike trenera Stjepana Vlahovića Ćombe. Zbog kartona neće biti Srećka Boškovića, Tino Karamatić izostat će zbog bolesti, a upitni su Tomislav Dodig (ozljeda) i Stanko Vlahović (bolest). Pozitivna činjenica je povratak Ante Medaka, Martina Šumana, Patrika Medaka i Jure Vladimira.

– Očekujemo tešku, tvrdu utakmicu kakve su bile i brojne prošle s Orebićem. Cilj nam je ne primiti pogodak, Orebić je napadački raspoložena momčad. Vjerujem da će ta napadačka igra domaćina otvoriti nama prilike u napadu. Orebić je jedna od kvalitetnijih ekipa u ligi, a evo, na našu nesreću sad im se vraća nekoliko važnih igrača. Bez obzira na respekt, nikoga se ne bojimo, a gladni smo dobrog rezultata u gostima – najavljuje trener momčadi s Pržine Vlahović.

RASPORED 10.KOLA 1 ŽNL DN (nedjelja, 22.studenog u 13,30 sati): Maestral – Žrnovo, Konavljanin – Jadran Smokvica, Slaven – Župa dubrovačka, Metković – Sokol, Hajduk 1932 – Croatia, Orebić – Gusar. (jv)