Sport

Gusari gostuju kod peljeških Kapetana

Pobjedom protiv Župe Dubrovačke kominski Gusar otvorio je novu sezonu među županijskim prvoligašima. Bilo je zanimljivo i uzbudljivo, a brojni gledatelji vidjeli su čak osam pogodaka, što je ipak rijetkost na derbi susretima. Raspored je takav da žutima s Pržine slijedi novi derbi, novo nadmetanje protiv momčadi koja je u uskom krugu favorita. Učenici trenera Oršulića će put Orebića, kod starih sportskih suparnika s kojima su prošle sezone vodili veliku borbu za mjesto u samom vrhu redoslijeda. Jedna i druga momčad pobjedama su započeli natjecanje, pelješki Kapetani ponovno su domaćini i sigurno je da će tribine Trstenice biti dobro popunjene. Orebić je ostao u manje više istom sastavu, kod Kominjana brojne su promjene, međutim bez obzira na postave uvijek su to bili susreti puni dinamike i neizvjesnosti. Unatrag nekoliko sezona Gusar se iz Orebića vraćao neporažen, s bodom, očekivanja nam kratko prenosi trener Mario Oršulić:

– Idemo odigrati najbolje što možemo, Orebić je favorit, ako ništa a ono zbog prednosti domaćeg terena.

Susret se igra u nedjelju, 30. rujna, s početkom u 16 sati, kada se u sklopu 2. kola također sastaju: Jadran 1929 – Žrnovo, Konavljanin – Grk, Sokol – Slaven, Župa Dubrovačka – Croatia, Metković – Hajduk 1932.

Uz derbi u Orebiću ovo kolo donosi još nekoliko zanimljivih nadmetanja, prije svega u Čibači gdje se sastaju Župa Dubrovačka i Croatia, susjedi i ljuti rivali. Naglašeno suparništvo ogledat će se i u Smokvici, gdje u korčulanskom derbiju domaći Jadran 1929 dočekuje Žrnovo. Metković je protiv velolučkog Hajduka 1932, u unaprijed odigranoj utakmici, ostvario prvu domaću pobjedu i potvrdu gostujućeg troboda s otvaranja u Potomju. Nakon visokog poraza kod Slavena, Konavljanin lovi puni plijen protiv Grka a novi prvoligaš Sokol, zbog uređenja svog terena, bit će domaćin Slavenu baš na Grudi, na igralištu Gnjila.


Jurica Vukojević / Ploče Online