Sport

Gusari desetkovani put Čilipa

Četiri su susreta pred kominskim Gusarima do okončanja nastupa u ovosezonskom izdanju 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanske. U posljednjem kolu su slobodni jer Maestral više ne igra. Imaju žuti s Pržine pred sobom dva gostovanja (Konavljanin i Metković) i dva domaćinstva (Omladinac i Grk). Konačni rasplet, što se njih tiče, dočekuju na 3. mjestu s učinkom od 44 boda. Nakon rezultatski slabog izdanja protiv pretposljednjeg Žrnova u Kominu, bez pogodaka 0:0, čeka ih put u Konavle, gostuju u Čilipima protiv Konavljanina. Bit će to nadmetanje starih suparnika i poznanika, u jesenskoj polusezoni na Pržini slavili su momci trenera Marija Oršulića rezultatom 3:1.

Posada Žute podmornice znatno je prorijeđena uoči puta na jug naše županije. Zbog kartona sigurno neće igrati Nedjeljko Kešina i Jure Vladimir Giba, a zbog raznoraznih obveza (kumstvo, krštenje, krizma, posao) izgledno je da za početnu postavu neće konkurirati Nikola Medak Buki, Zrinko Šuman, Marin Oršulić, Stanko Vlahović Sula, Ante Musulin Liso te Marijo Batinović Bata. Na koga će moći računati trener Oršulić očito će tek saznati uoči samog polaska i ulaska u autobus za Čilipe. Međutim, u redovima ligaša iz Komina ne očajavaju previše, pokušali su odgoditi susret ali nije išlo, kako kažu idemo igrati i nadigravati se.

RASPORED 22. KOLA (nedjelja, 23.travnja u 16,30 sati): Konavljanin – Gusar (Trković), Orebić – Croatia (Kosor), Slaven – Jadran 1929 (Nenada), Žrnovo – Župa dubrovačka (Liković), Omladinac – Grk (Mušan), Metković slobodan.


Derbi kola igra se na orebićkoj Trstenici gdje gostuje Croatia a u petak ovu dionicu otvorili su u Metkoviću Neretva i Hajduk 1932 (Dugandžić), uvjerljiva pobjeda plavo bijelih Iza Vage, rezultat 6:0 (Raguž 2, A. Batinović 2, Jerković, Tomas).

 

Tekst i fotografije: Jurica Vukojević