Sport

GUSAR: Zahtjevno gostovanje na Limanu

Teško se žuti iz Komina mire s propustima u nadmetanju sa Žrnovom, što im je u konačnici odnijelo u nepovrat dva očekivana boda. Međutim, nema ništa od jadikovanja, sve misli okrenute su sljedećem nastupu.

Žuta podmornica će u goste prvom susjedu, povratniku među prvoligaše Maestralu. Niti mašralovci nisu u nekom bajnom stanju, imaju samo jedan bod, a u ovaj lokalni derbi ulaze s uvjerljivim domaćim porazom protiv Hajduka 1932.

Frane Jurković odradio je kaznu zbog kartona i bit će u fokusu trenera Majića, a iako se očekivalo Frane Jerković neće konkurirati za nastup na Limanu, razlog je nerješeni papiri za registraciju.


– Maestral je dobra momčad, niz je tu kvalitetnih pojedinaca, Šutalo, Barbir, Jerković, iskusni Volarević, te nas očekuje teško i zahtjevno gostovanje. Neravan teren bit će razlog više da u nadmetanje uđemo maksimalno koncentrirano i ozbiljno. Moramo se psihološki dignuti, hladne glave ući u susjedski derbi. Nadam se kako ćemo odigrati odlučno, bez padova i crnih rupa, te na kraju biti zadovoljni učinkom – najavljuje trener Neven Majić.

RASPORED 4.KOLA 1 ŽNL DN (nedjelja, 13.listopada u 15,30 sati): VELA LUKA Hajduk 1932 – Metković, ČIBAČA Župa dubrovačka – Orebić, GRUDA Slaven – ŠD Smokvica, GABRILE Croatia – Konavljanin, ŽRNOVO Žrnovo – Sokol, KRVAVAC Maestral – Gusar.

Tekst i foto: Jurica Vukojević