Sport

Gusar priželjkuje pobjedu za završetak dobre sezone

Dva su kola do kraja natjecanja nogometnih prvoligaša naše županije. Odluku o prvaku morat ćemo još malo pričekati. Za sada najbliži su naslovu nogometaši Orebića, kako su u ovom kolu slobodni, njima pobjeda u posljednjem kolu na Grudi kod Slavena donosi pobjednički pehar. Neretvu čeka domaći susret protiv Slavena i gostovanje kod Žrnova, u slučaju obje pobjede i bodovne izjednačenosti slavit će pelješki Kapetani. Dakle, zanimljivo nema što uz napomenu kako Orebić u slučaju osvajanja prvog mjesta neće ići u kvalifikacije za viši rang zbog nedostatka uvjeta. Neretvi i jedan bod iz dva susreta jamči nastup u kvalifikacijama, dok Gusar tu mogućnost može dobiti jedino u slučaju oba poraza Neretve i svoje pobjede protiv Grka. Naravno, ovo potonje spada u sferu znanstvene fantastike međutim matematički moguće jer Gusar je u međusobnim susretima uspješniji od Neretve.

Kominjani će prvi okončati ovogodišnju sezonu budući su slobodni u posljednjem kolu. A na oproštaju će pred svojim navijačima ugostiti Grk iz Potomja. Pobjeda im jamči potvrdu trećeg mjesta, identičan plasman prošlosezonskom. Inače, jesenski dvoboj gusara i vinara završio je bez pobjednika 2:2 iako su domaćini deset minuta prije kraja imali velikih 2:0. S dva eurogola u 80. i 90.minuti žutima je veliki bod donio Jure Vladimir Giba i već tada su mogli početi slaviti naslov jesenskog prvaka.

– Trebamo zaigrati ozbiljno i odgovorno, ne smiju nam se dešavati crne rupe kao u Potomju kada smo zaostajali dva pogotka. Zadnja je utakmica, valja nam pobijedit i napravit feštu na kraju nastupa. Ostali smo u vrhu gdje je Gusaru i mjesto, a konačni rasplet mirno ćemo pratiti jer smo slobodni – najavljuje Giba koji je do sada postigao 5 pogodaka.

Inače, Gusar je sa 51 pogotkom drugi po efikasnosti, iza Neretve (91), a sa 18 primljenih također je drugi, iza Orebića (13). Što se tiče međusobnih susreta s vodećim dvojcem Gusar je tu najuspješniji, ima 2 pobjede i 2 remija, Orebić 2 pobjede, 1 remi i 1 poraz a Neretva 3 poraza i 1 remi.


RASPORED 25. KOLA 1. ŽNL DN (nedjelja, 13. svibnja u 17 sati): Neretva – Slaven, Hajduk 1932 – Žrnovo, Croatia – Konavljanin, Jadran 1929 – Omladinac, Župa dubrovačka – Metković, Gusar – Grk, Orebić slobodan.

Manje više sve su to dvoboji za prestiž bez nekog posebnog rezultatskog značaja osim onog Iza Vage, jer Neretva pobjedom ostaje u utci za naslov prvaka i naravno želi uzvratiti Slavenu za jesenski poraz od 2:3.

Tekst i fotografije: Jurica Vukojević