Sport

GUSAR: POBJEDOM ZAKLJUČITI SEZONU

Nedjeljnim susretima 22.kola završava ovosezonsko izdanje nogometnih prvoligaša naše županije. I dok je prije posljednjeg kola poznato kako će Grk iz Potomja ostati na samom začelju, zadržat će fenjerašku poziciju, pitanje prvaka bit će riješeno nakon odigranih posljednjih 90 minuta. Vodeća Croatia u najpovoljnijoj je situaciji, ima bod više od prvog pratitelja Župe dubrovačke i naslov prvaka pobjedom protiv Konavljanina može proslaviti pred svojim navijačima. Župljani će u goste Orebiću, za konačno slavlje obvezno im treba pobjeda uz remi ili poraz Croatije. U nekim najluđim kombinacijama do prvog mjesta bi mogao i Slaven ali strpimo se do nedjelje navečer, oko 19,15 sati bit će sve poznato.

Gusar će sezonu zaključiti domaćim nastupom protiv Sokola. Susret je to bez rezultatskog značaja a žutima s Pržine potreban je puni plijen za potvrdu trenutno četvrtog mjesta. Motiv više Žutoj podmornici je svakako želja da se na pravi način oproste od najvjernijih navijača. I još jedan detalj, Sokol je u posljednjem kolu prvog dijela remijem (1:1) otkinuo gusarima dva boda i tako im onemogućio osvajanje naslova jesenskog prvaka i prezimljavanje na vodećoj poziciji.

– Osim Vlade Franića koji ima 3 žuta kartona ostali momci su na raspolaganju i spremni pobjedom okončati sezonu, a onda svi skupa idemo na zasluženi odmor – kratka je najava trenera Anđelka Oršulića.


RASPORED 22.KOLA 1 ŽNL DN (nedjelja, 19.svibnja, u 17,30 sati): SMOKVICA ŠD Smokvica – Hajduk 1932, POTOMJE Grk – Žrnovo, GRUDA Slaven – Metković, GABRILE Croatia – Konavljanin, OREBIĆ Orebić, KOMIN  Gusar – Sokol.

Tekst i foto: Jurica Vukojević