Sport

Gusar, nastaviti s efikasnom igrom

Sedmi proljetni nastup trebao je doći na red da bi kominski Gusari, jesenski prvaci, konačno proradili u napadu. I odmah sedam komada u protivničkoj mreži, za nevjerovati u usporedbi s tri mršave realizacije u prethodnih šest susreta, od toga jedna iz jedanaesterca. Za sve nedaće pred protivničkim vratima i promašene bezbrojne prigode Kominjani su se iskalili protiv velolučkog Hajduka. Sedam puta su matirali gostujućeg vratara Surjana, mogao je biti još koji pogodak, ali najvažnije je da im se otvorilo i da su vjerujemo te nedaće ostavili iza sebe. Gusar je ovom pobjedom od 7:1 upisao ovosezonski rekordni broj pogodaka na jednom susretu, do sada je to bilo 6:0 iz jesenske polusezone s gostovanja kod Žrnova. A baš Žrnovo u nedjelju stiže na Pržinu u sklopu 21. kola. Susret počinje u 16:30 sati, a ne treba niti naglašavati tko je favorit u ovom nadmetanju, naravno uz pravi pristup i odlučnost.

Trostruki strijelac protiv Hajduka 1932 Nedjeljko Kešina ne dvoji oko konačnog ishodam a nada se kako bi slična izdanja mogla potrajati do kraja natjecanja:

– Igramo dobro i nije ova realizatorska suša mogla trajati beskonačno. Nastavljamo u istom tempu na zadovoljstvo naših navijača. Ne dolazi u obzir ništa osim sigurne pobjede.


Ako Žuti budu u nedjelju pucački raspoloženi ne piše se dobro gostima iz Žrnova. Bit će ovo treće gostovanje jedne korčulanske momčadi u Kominu u proljetnom nastavku natjecanja. Jadran 1929 iz Smokvice je pobijedio Gusare nanijevši im prvi i za sad jedini poraz na Pržini, bilo je to veliko iznenađenje. Čuli ste i vidjeli kako je prošao sada Hajduk 1932 iz Vela Luke, a što donosi sraz sa Žrnovom valja nam se malo strpjeti.

RASPORED 21. KOLA 1. ŽNL DN (nedjelja 15. travnja, 16:30): Croatia – Neretva, Jadran 1929 – Orebić, Župa dubrovačka – Slaven, Gusar – Žrnovo, Grk – Konavljanin, Omladinac – Metković.

Najzanimljiviji dvoboji ovoga kola su gostovanja vodećeg dvojca u Gabrilima i Smokvici, domaćini Croatia i Jadran 1929 bit će pravi test vrijednosti za Neretvu i Orebić.

Tekst i fotografije: Jurica Vukojević