Sport

Gusar kreće optimistično u novu sezonu, iako neće biti domaćini u Kominu

Bez obzira na nemogućnost vježbanja na svom igralištu Pržina nogometaši kominskog Gusara spremno i odlučno čekaju početak nove sezone. U 1. kolu 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanske 24. rujna slijedi im gostovanje kod Sokola, na samom jugu županije.

I dok su se pod vodstvom trenerskog tandema Stjepan Vlahović Filip Medak žuti snalazili za treninge kako znaju i umiju, napreduju radovi na obnovi i uređenju njihova Pržine. Prvi dio natjecanja kombinirat će domaćinstva u susjednim Krvavcu i Pločama, na proljeće se nadaju barem da će na novom travnjaku Pržine moći trenirati. Do tada strpljen spašen.

Prošle sezone Gusar je bio treći, iza Slavena i Konavljanina, ove sezone cilj je u najgorem slučaju ponoviti taj plasman. Pojačali su i kompletirali redove, svaka pozicija je dobro pokrivena. Stigli su vratar Draženko Jurković Bato, Petar Krndelj, a vratio se iz ONK Metkovića napadač Ivan Popović, koji je baš u žutoj majici bio iznimno raspucan i prije dvije sezone bio prvi strijelac lige. Luciano Lovrić je nakon posudbe iz Jadrana LP sada potpisao za momčad iz Komina. Mladi veznjak, 18-godišnji Toma Medak, odradio je kompletne pripreme s jadranašima iz Ploča, pa se očekuje još veći njegov doprinos u igri.


-Igrački smo jači nego lani, a kako će to izgledati na terenu vidjet ćemo. Optimisti jesmo, ali snagu i vrijednost valja nam potvrditi na terenu. Idemo iz susreta u susret, bit će naporno, ali vjerujem da će nas u ovoj situaciju još više podržati najvjerniji navijači. Predviđam zanimljivu i uzbudljivu borbu za sam vrh ljestvice, nekoliko je tu kvalitetnih momčadi, prije svega Slaven i Konavljanin. Međutim, Croatia i Metković ništa ne zaostaju, a svako gostovanje bit će izazovno. Nama je dodatni motiv što bolje odraditi sezonu, napraviti dobar temelj kako bi na novoj Pržini započeli iskorak prema gore u svakom pogledu – najavljuje jedan od trenera Stjepan Vlahović Ćombo.

Tekst i fotografije: Jurica Vukojević / Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci