Sport

GUSAR IGRA DOMA: Smokvica je uvod za jesensku završnicu

SMOKVICA JE UVOD I PRIPREMA ZA JESENSKU ZAVRŠNICU

Četiri su kola do kraja jesenske polusezone među županijskm prvoligašima. Gusar tu završnicu čeka s drugog mjesta i 13 osvojenih bodova, uz razliku pogodaka 21:9. Žuti su za sada najefikasnija momčad natjecanja, s okruglo 3 pogotka po susretu. Šest se gusara upisalo u strijelce na sedam odigranih susreta (Frane Jerković 7, Drago Jelavić 5, Ivan Medak 4, Matin Šuman 3, Ivan Popović 1, Anđelko Babić 1), a do odlaska na zimsku stanku Žuta podmornica dočekat će na Pržini Smokvicu i Metković, a u goste će vodećem Orebiću i Župi dubrovačkoj.

Kominjani su upisali 4 pobjede, prvu gostujuću u prošlom kolu kod Konavljanina. U nedjelju im stiže ŠD Smokvica, trenutno pretposljednja, koja je prvu pobjedu ostvarila baš prošle nedjelje. Gledajući kvalitetu momčadi i dosadašnji učinak učenici trenera Nevena Majića apsolutni su favoriti. Međutim, to moraju potvrditi na terenu, učinak na travnjaku je jedino mjerilo. Svi u žutoj svlačionici očekuju pobjedu, jedino puni plijen donosi mir pred tri završna derbija koji će odrediti konačni redoslijed na kraju prvog dijela prvenstva.


U prethodnih sedam kola bilo je podosta iznenađenja i preokreta, jedino je Orebić bez poraza, a Smokvica može više od do sada postignutog. Zbog toga ozbiljnost i odlučnost moraju biti na prvom mjestu u redovima žutih. Jednostavno rečeno, pobjeda iz Čilipa izgubila bi na vrijednosti ako se ne upiše novi domaći trobod. Bez obzira s kakvom posadom Žuta podmornica krene u ovo nadmetanje.

RASPORED 8.KOLA 1 ŽNL DN (nedjelja, 10.studenog u 14 sati):GABRILI Croatia – Župa dubrovačka (Ivan Limov), ŽRNOVO Žrnovo – Metković (Renato Lacić), KRVAVAC Maestral – Orebić (Ivan Grgurinović), KOMIN Gusar – ŠD Smokvica (Luka Liković), GRUDA Sokol – Konavljanin (Robert Hausvička). VELA LUKA Hajduk 1932 – Slaven igra se u utorak 12.studenog u 14 sati.

Tekst i foto: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci