Sport

GUSAR DOČEKUJE HAJDUK: Stop prosipanju bodova

Klupa Gusara

Samo četiri boda nakon četiri kola znatno je manje od očekivanog, jedinstven je to stav svih u i oko kluba. Žuta podmornica zna i može bolje, prekretnicu priželjkuju već u ovonedjeljnom domaćinstvu protiv velolučkog Hajduka 1932.

Momčad s Korčule već se osladila na gostovanju u neretvanskoj dolini, prije dva kola slavila je kod Maestrala, u prošlom remizirala doma s Metkovićem. Za žute s Pržine novo propsipanje bodova bila bi katastrofa, u mislima im je samo puni plijen pa se stoga bez velikih riječi koncentriraju za dvoboj s hajducima.

Odlučnost od prve minute bit će im vodilja, dobra je vijest da će se vodećem strijelcu natjecanja Dragi Jelaviću Giši u napadu najvjerojatnije pridružiti stari, iskusni lisac Frane Jerković koji ima pravo nastupa od ovog kola. Poticaj za dobro izdanje mogao bi biti i podatak da će po prvi puta zaigrati u novim dresovima s motivom svog mjesta Komina.


RASPORED 5.KOLA 1 ŽNL DN (nedjelja, 20.listopada u 15 sati): KOMIN Gusar – Hajduk 1932, GRUDA Sokol – Maestral, METKOVIĆ Metković – Župa dubrovačka, ČILIPI Konavljanin – Žrnovo, SMOKVICA ŠD Smokvica – Croatia, OREBIĆ Orebić – Slaven.

Tekst i foto: Jurica Vukojević

Nikola Oršulić, neretvanski najmaratonac, uz svoga Gusara

Na slici Nikola Kiko Oršulić, neretvanski najmaratonac, bivši gusar.