Sport

GUSAR DOČEKUJE HAJDUK 1932: NAKON DVA PORAZA OČEKUJE SE POBJEDA

Pet je kola do kraja ovosezonskog natjecanja prvoligaša naše županije. Gusar će na Pržini dočekati Hajduk 1932, Metković i Sokol, a gostovat će kod Konavljanina i Žrnova. Zanimljiva i neizvjesna borba vodit će se za naslov prvaka (Croatia, Župa dubrovačka) kao i za izbjegavanje posljednje pozicije (ŠD Smokvica, Grk, Sokol, Hajduk 1932, Žrnovo). Kominjani mirno i spokojno čekaju završni dio prvenstva na četvrtom mjestu s 32 osvojena boda.

Svi susreti redovitog 18.kola na rasporedu su u ponedjeljak, 22.travnja, s početkom u 16,30 sati osim onog na Pržini koji počinje jedan sat ranije, u 15,30. Nakon dva uzastopna poraza (Slaven, Grk) Žuta podmornica ide u lov na puni plijen protiv velolučkog Hajduka 1932. Jesensko nadmetanje ova dva suparnika završilo je pobjedom Gusara 3:0. Zbog stanja na tablici gostima su bodovi neophodniji i sigurno u dolinu Neretve ne stižu s bijelom zastavom. Ponovno će domaći trener morati kombinirati sa zadnjim obrambenim redom, vraća se Tino Karamatić, zbog ozljede zgloba neće biti Frane Jurkovića pa će se na sam dan susreta vidjeti tko će biti najbliži vrataru Luki Beniću.

– Očekujemo pobjedu, atmosfera je OK, idemo do kraja odraditi sve kako spada – kratko će trener Pavo Mustapić.


RASPORED 18:KOLA 1 ŽNL DN (ponedjeljak, 22.travnja): SMOKVICA ŠD Smokvica – Slaven, GABRILE Croatia – Grk, OREBIĆ Orebić – Žrnovo, ČIBAČA  Župa dubrovačka – Metković, GRUDA Sokol – Konavljanin, KOMIN Gusar – Hajduk 1932. Derbi kola igra se u Čibači.

Tekst i foto: Jurica Vukojević

U prilogu dvije fotografije sa susreta Gusar – Hajduk 1932 odigranog 12.travnja 2018. u Kominu.