Sport

Gripa određuje sastav Dalmatinke

Ženski prvoligaški rukomet vraća se u natjecateljski ritam. Susreti redovitog 11.kola na rasporedu su ovoga vikenda, međutim prije toga rukometašice Dalmatinke i Lokomotive unaprijed će odraditi susret 13.kola.

Bit će to sutra, u srijedu, 18.siječnja, s početkom u 20 sati na parketu pločanskog Doma sportova. Dogovorom klubova, a na traženje zagrebačkog sastava, susret se igra ranije jer Lokomotiva u subotu nastupa u Podgorici protiv Budućnosti u Ligi prvakinja.

Tako će iz Ploča produžiti u glavni grad Crne Gore, jednim potezom riješiti se dviju obveza, a ligaški susret na ušću Neretve dobro će im doći kao malo jači trening uoči europskog dvoboja.


Uoči prvog ovogodišnjeg nastupa Dalmatinke su u problemima. Treneru Ivanu Jerkoviću sastav, koji će se suprostaviti aktualnim prvakinjama Hrvatske, određuje liječnički bilten. Gripa i prehlade su okupirale svlačionicu pločanskog prvoligaša.

– Ne znam tko će sve moći igrati, ali što je tu je. Lokomotiva je u svakom slučaju apsolutni favorit, a na nama je da odigramo najbolje što možemo u datom trenutku. Samo se nadam da će situacija s igračkim kadrom biti bolja u subotu protiv Zrinskog – kratka je najava trenera domaćina.

U redovima gošći iz Zagreba po prvi puta će protiv svoga dojučerašnjeg kluba zaigrati Lana Jarak, dok se u sastavu Dalmatinke nakon dvije godine (siječanj 2021-siječanj 2023) očekuje nastup Anđele Sušak.

Piše: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci