Sport

Gradska liga stolnog tenisa Ploče 2015./2016.

Odigrano je 2. kolo Gradske stolnoteniske lige Ploče 2015./2016., a uzbuđenja nije nedostajalo. Pojedini mečevi bili su dosta napeti i izjednačeni te se još jednom pokazalo da stolni tenis u Pločama ima sve više poklonika.

Ljepoticu kola odigrali su Pesticidi i Rogotin. Sjajna mlada momčad Rogotina imala je odličnu priliku da uzme bodove iskusnim Pesticidima, ekipi koja “puca” na prvo mjesto. Međutim, nedostajalo je malo mirnoće u ekipi Rogotina te su bodovi na kraju završili na kontu Pesticida.

Favorizirana Fiorentina u ovom je kolu dočekala najmlađu momčad u ligi STK Desne. Iako se očekivala pobjeda Fiorentine, moramo pohvaliti mlade Desance koji će, uz malo više treninga, sigurno napredovati i dočekati svojih “pet minuta” i nekome uzeti bodove. Popularne “Viole” na kraju su zasluženo slavile rezultatom 5:2.


Meč, koji je možda probudio najviše zanimanja u ovom kolu, je onaj između STK Stanica-Komin i Bold Boysa. Igrači obje momčadi, ali i okupljeni gledatelji, mogli su uživati u odličnom stolnom tenisu. Ekipa iz Komina slavila je 5:2, a ključan detalj dogodio se u igri parova kada su par Vlahović/Jerković pobijedili par Šutić/Dragobratović 3:1 u setovima i tako došli do vodstva od 4:0. U kasnijim mečevima postavio se konačni rezultat 5:2. Stanica-Komin pokazala je u ovom meču da ima tri – četiri dobra igrača i da s pravom ide na gornji dio tablice. Bold Boysi žele obraniti naslov prvaka s probnog prvenstva i više nemaju pravo na kiks.

STC Avlija je protiv Policije glatko slavila s rezultatom 6:1. Policajci su imali neugodan ždrijeb na početku sezone. Nakon Hong – Konga u prvom kolu, u ovom im je došla druga metkovska ekipa. Policija je zanimljiva ekipa, ali se vidi da su godine neigranja ostavile traga…kako sezona bude odmicala vjerujemo da će tako i rasti forma Policije.

Hong Kong nije imao milosti prema Stablini te je slavio sa 7:0. Metkovci su ovaj meč dočekali kao veliki favoriti, a na kraju su to opravdali i na stolu. Hong Kong je ekipa koja spada u najuži krug kandidata za naslov, međutim, njihovu pravu formu ipak treba vidjeti protiv jačih ekipa. Prva dva kola Hong Kongu su poslužila kao trening i upoznavanje s prostorom u kojem se igraju mečevi.

Zadnji meč ovog kola odigrali su CB Luna i UOTV Ploče. Ekipa CB Luna slavila je s uvjerljivih 7:0 te je nanijela drugi poraz ekipi UOTV Ploče. Baš kao i za ekipu Policije, nadamo se da će i momci iz UOTV Ploče uskoro “uhvatiti ruku” i nekom uzeti bodove, jer mota i želje imaju.

REZULTATI 2. KOLA

PESTICIDI – ROGOTIN 4:3
FIORENTINA – STK DESNE 5:2
CB LUNA – UOTV PLOČE 7:0
STK STANICA KOMIN – BOLD BOYS 5:2
POLICIJA – STC AVLIJA 6:1
STABLINA – HONG KONG 0:7
ŠARIĆ STRUGA – slobodan

PAROVI 3. KOLA

STC AVLIJA – STABLINA (Ponedjeljak 2.11. u 19:00)
BOLD BOYS – POLICIJA (Utorak 3.11. u 19:00)
UOTV PLOČE – STK STANICA KOMIN (Ponedjeljak 2.11. u 18:00)
STK DESNE – CB LUNA (Srijeda 4.11. u 19:00)
ROGOTIN – FIORENTINA (Četvrtak 5.11. u 19:00)
ŠARIĆ STRUGA – PESTICIDI (Utorak 3.11. u 18:00)
HONG KONG – slobodan

Napomena: Ekipe mogu dogovoriti i drugi termin odigravanja meča!