Sport

Gradonačelnik Krstičević čestitao Luki Gašparu: “Ponosni smo na tvoje uspjehe”

Gradonačelnik grada Ploča, Mišo Krstičević danas je u svom uredu primio brončanog s Europskog prvenstva za juniore u boćanju, mladog Luku Gašpara.
Luka Gašpar osvojio je 3. mjesto i brončanu medalju na juniorskom prvenstvu Europe u Saint Vulbas u Francuskoj, a primanju su osim Gradonačelnika bili prisutni i zamjenici, Zoran Majstrović i Ivan Marević.

Tom prigodom, mladom Pločaninu je uručen poklon paket kao i novčani iznos od 3.000,00 kuna.

Čestitavši Luki na brončanoj medalji, gradonačelnik Krstičević je između ostalog i izjavio:


“Čast mi je, a ujedno i dužnost čestitati, u svoje osobno ime ali i u ime Grada. Ono na što u budućnosti možeš računati, koliko god budeš imao želje i volje da i dalje budeš uspješan, je to da će Grad i dalje stajati iza tebe na način da ti omogući adekvatno usavršavanje ka još boljim rezultatima, ali i da što se tiče infrastrukture na lokalnoj razini učinimo korak naprijed.
Grad Ploče je ponosan na tvoje rezultate.”

Zahvalivši se, Luka je upoznao prisutne sa svojim budućim planovima, najavivši sljedeće veliko natjecanje, Svjetsko prvenstvo koje će se u 10 mjesecu ove godine održati u Kini. Također, u ugodnom razgovoru, prisjetio se svojih početaka na pločanskoj Močvari gdje je prve boćarske korake učinio sa svojim ocem da bi zadnjih par godina isplivao njegov talent koji ga je doveo do reprezentacije Hrvatske i europskih medalja.

Gradonačelnik mu je na kraju razgovora udijelio par savjeta oko budućeg školovanja nakon završetka srednje škole, napomenuvši da je uz predan rad i trud moguće imati i sportsku i naučnu karijeru.

“Na tebi je da nastaviš raditi, radi samoga sebe ali to i nama puno znači. Stojimo tu na raspolaganju i radujemo se da ćemo se opet ubuduće naći u ovakvoj nekoj prilici.”

Podsjetimo, Luka se s broncom vratio s Europskog juniorskog prvenstva u boćanju (igrači do 18 godina), koje se održalo u francuskom Saint Vulbasu, mjestu 40 kilometara udaljenom od Lyona. Drugim je rezultatom ušao u finale, među četiri najbolja. Već je tim plasmanom osigurao medalju, jer i četvrto mjesto donosi broncu. Međutim, na kraju zvršava treći iako je malo nedostajalo za još veći uspjeh.

Luka je bio debitant na EP-u, a prošlog ljeta je osvojio naslov prvaka Hrvatske u preciznom izbijanju. Tada se s državnog prvenstva vratio s ukupno četiri medalje.
Čestitamo još jednom!

Tekst i foto: Gradonačelnik Mišo Krstičević/facebook

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci