Sport

GRADAC STREETBALL: Pizzeria Oliva Ploče pobjednički!

U odličnoj organizaciji SU Basket Gradac i predivnom ambijentu Trga Solina održano je deveto izdanje tradicionalnog turnira u streetbalu We love this game Gradac – Ožujsko 2019. Sudjelovalo je 15 basketaških momčadi: CB Karaka Gradac, Tešije Vrgorac, Naše malo misto Gradac, Basket Gradac, Ručak mi je u Komin, Uvik isti, Restoran Marinero, Trgovina AS Ploče, Hotel Riva Brist Veterani, CB Luna Ploče, Mostar, Široki, Sexeri Metković, Pizzeria Oliva Ploče i Mokošica.

Što se tiče natjecateljskog dijela bilo je zanimljivih, neizvjesnih i uzbudljivih nadmetanja, posebnu pozornost privukli su polufinalni odnosno susreti na konačni poredak. Vrijedno je istaknuti nekoliko zanimljivosti. Po običaju turnir je „pratio“ naš košarkaški Mozzart Dražen Petrović. Njegov veliki poster u dresu Netsa bio je na zidu uz samo igralište, najbolji pojedinci (igrač i tricaš)) te pobjednička momčad zaslužili su njegove dresove s brojem 4 Šibenke i reprezentacije Hrvatske, odnosno Cibone broj 10. Ugodno iznenađenje svakako je bila najstarija momčad turnira veterani Ploča (Jurica Vukojević, Zoran Lončar, Boris Palac, Goran Bašković) koji su nastupili pod imenom Hotel Riva Brist. Prosjek godina starosti im je 58, na kraju su bili četvrti, među nagrađenim momčadima, a posebno su namučili kasnije pobjednike Olivu u polufinalu, malo ih je dijelilo do završnog finalnog susreta. Pobjednički pehar, kamena skulptura, posebnost je ovog turnira, svake godine je drugačiji, a djelo je gračkog umjetnika i kipara Tea Bilasa.


Braća pobjednici

Finale između dvije, prema prikazanom, najbolje momčadi donijelo je borbeno nadmetanje u kojem je Oliva imala stalnu prednost i na kraju zasluženo slavila. Čovjek odluke bio je najbolji igrač turnira Ivo Vukojević koji je u završnici imao značajnu podršku brata Vedrana te Matka Dekovića s nekoliko vrijednih poena. Naravno, u trenucima kada su „olive“ imale problema s ozljedama dobre minute odradio je njihov kapetan Darko Cvijanović. Kod Sexera iz Metkovića cijeli turnir posebno dobro odigrali su Boris Brčić i Nikica Carević. Vrijedi istaknuti i dojmljive igre veterana, 50-godišnjeg,  Gorana Baškovića. Bilo je još zapaženih pojedinaca, međutim ne u kontinuitetu kao spomenuti.

Pobjednik u tricama bio je, na iznenađenje mnogih, 17-godišnji Martin Šuman iz kominske ekipe Ručak mi je u 3. Martin, nogometaš i lađar Gusara, iako za košarkaše neobičnog šuta, pokazao je najviše mirnoće i sigurnosti u svim serijama natjecanja tricaša. Najboljim igračem, jednoglasno, konsenzusom, proglašen je Ivo Vukojević iz momčadi pobjednika.

Martin Šuman, pobjednik u tricama

REZULTATI ZAVRŠNICE: polufinale Sexeri – CB Luna 16:12, Pizzeria Oliva – Hotel Riva Brist Veterani 16:13; za 3.mjesto CB Luna – Hotel Riva Brist Veterani 16:9, finale Pizzeria Oliva – Sexeri 16:11.

Pobjednička momčad Pizzeria Oliva: Darko Cvijanović, Vedran Vukojević, Matko Deković i Ivo Vukojević, te veliki nezamjenjivi voditelj Zoran Cvijanović.

Za kraj još jedom pohvala vrijednom domaćinu i organizatoru, složnoj ekipi iz SU Basket Gradac: Leo, Joze, Talaja, Davor, Baldo, Dodo, Marinić, Milko, Zoran, Žan, Šime, Andrija, Šiljo, Ivan … isprika ako sam nekoga nenamjerno preskočio.

Tekst i foto: Jurica Vukojević