Sport

Gornja Vala iz Drvenika nakon velike bitke stigla do naslova prvaka

Jučerašnji dan donio je puno uzbuđenja na makarskim terenima. U Apfel areni odigrano je posljednjeg kolo gradske lige, a novi prvak postala je Gornja Vala, piše Makarska Danas.


Uoči posljednjeg kola tri ekipe imale su gotovo podjednake šanse za prvo mjesto. Na vodećoj poziciji nalazila se Gornja Vala (43 osvojena boda), dok su se jednu „stepenicu“ niže smjestila Brela (imala su jedan bod manje od vodećih Drveničana). Treće mjesto držala je Kala, koja je za prvim mjestom zaostajala samo dva boda.

Bio je to jedan od najnapetijih raspleta povijesti natjecanja, a nakon zadnjih ovosezonskih 40 minuta titula je pripala Gornjoj Vali.

Drveničane su u 18. kolu čekali „tvrdi“ i vrlo borbeni Tučepljani. Iako je Gornja Vala u taj susret ušla kao veliki favorit, očekivao se jedan uzbudljiv i neizvjestan dvoboj. Naime, veliki ulog ponekad zna „skratiti noge“ onim najboljima, stoga su Drveničani u utakmicu ušli s dozom opreza. Tijekom svih 40 minuta vodila se velika borba, a do pobjede i prvog mjesta na kraju je stigla Gornja Vala (2:0).

Ono što im je za malo izmaklo prošle sezone, nadoknadili su u aktualnoj. Premda se dva tjedna prije kraja činilo da će do naslova doći probuđeni Breljani, neočekivani kiks „arancionera“ Drveničanima je otvorio put ka naslovu. Pruženu priliku su i iskoristili došavši do silno željene titule.

Njihovi najveći konkurenti, Brela i Kala bar, u posljednjem kolu imali su ne baš lagan zadatak. Breljane je čekala neugodna Torcida, dok je na noge Kali išao debitant The Magic pub. Iako se očekivalo da će se Breljani morati dobro namučiti za osvajanje tri boda, dogodilo se upravo suprotno. Brela su slavila s visokih 8:2 pokazavši tako da je prošlotjedni poraz od Amicisa bio tek loš dan. Međutim, taj neuspjeh na kraju ih je skupo koštao.

Od vodećeg trojca, najmanje izgleda za osvajanje naslova imala Kala bar. No, posljednjih nekoliko tjedana pokazalo je da nijedna ekipa ne može unaprijed upisati bodove, stoga se ekipa Kale itekako imala čemu nadati. Magic pub je samo dan ranije poražen od Downtowna u zaostalom susretu 8. kola, pa se očekivalo da će biti nešto umorniji od svojih protivnika. Međutim, „čarobnjaci“ su dobrom igrom svladali favoriziranu Kalu i došli do nova tri boda (0:2). Iako to za njih nije ništa bitnije promijenilo, činjenica da su pobijedili prošlogodišnje prvake zasigurno im je ogroman podstreh za dalje.

Preostala dva susreta posljednjeg kola nisu igrala nikakvu ozbiljniju rezultatsku ulogu, a riječ je o dvobojima Downtowna i Amicisa (3:6) te All ina i PP Makarske (5:2).

Za kraj, spomenimo i one najbolje. Titulu MVP-a ponio je Toni Divić (Gornja Vala), koji je uz to i najbolji strijelac s 23 postignuta gola. Najboljim vratarom proglašen je Ivan Brkulj (Kala bar), dok je nagrada za fair-play otišla u ruke PP Makarske.

 

Piše: Dora Srzić/Makarska Danas

Foto: UMN Makarska

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci