Sport

Gorke Trešnje(vka) za Dalmatinku

rk dalmatinka by jurica vukojević

Rukometašice Dalmatinke u 16.kolu 1.HRL za žene u Domu športova u Pločama pred oko 300 gledatelja poražene su 26:29 od Trešnjevke.

Prije samog početka susreta gledateljima su predstavljene kadetkinje koje su na nedavno završenom državnom prvenstvu osvojile brončano odličje. Među njima su bile Petra Marinović koja je proglašena vratarkom prvenstva te Ema Barbir koja je svoje mjesto našla među najboljih sedam igračica prvenstva.

Susret je počeo vodstvom “malenih” i još su u 6.minuti imale vodstvo od 3:2 da bi od tada incijativu preuzele gošće ne prepuštajući ništa iznenađenju. U 10. minuti su imale prednost od 2 pogotka razlike, već u 14.minuti bilo je 4 pogodka, u 18.minuti 5 a 19. minuti i 6 pogodaka razlike. Razliku od 3-6 pogodaka gošće su držale sve do 40.minute kada su Pločanke zaigrale nešto bolje i sigurnije u napadu i došle na svega dva pogodka razlike, ali od toga ništa više nisu mogle.


Igračice Trešnjevke na kraju pobjeđuju sa tri pogotka razlike i odnose vrijedne bodove iz Ploča.

Za Dalmatinku u ovom susretu pod vodstvom Ante Jerkovića (Ivan Jerković vodi juniorsku reprezentaciju Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo) postigle su pogodke Lucija Ivičević 7, Ema Barbir 6, Lana Jarak 5, Antonija Šimić i Magdalena Žderić po 3 te Matea Krilić 2 pogodka, još su igrale Magdalena Bakula, Sara Tomašević, Klara Arar, Lucija Cvijanović, Klara Erceg, Nikolina Žderić, Petra Marinović, Josipa Oršulić, Iva Žderić, te Andrijana Vlatka Jelčić koja je imala 12 obrana.

Dalmatinka je ostala posljednja na tablici sa svega 1 osvojenim bodom, a 17.kolo odigrala je već ranije u Koprivnici protiv Podravke i izgubila sa 32:13.

Pripremio: Sana