Sport

GORAN ORŠULIĆ RARA: Desna ruka Mariu Oršuliću, nekad velika nada splitskih Bilih

Goran Oršulić Rara, drugi slijeva

Dok se nogometaši Jadran Luka Ploče vrijedno i ozbiljno pripremaju za proljetnu sezonu, a trener Mario Oršulić pod budnim okom slaže križaljku za uspjeh, vrijedna uprava pločanskog trećeligaša u potrazi je za pojačanjima.

Nisu samo u pitanju igrači, koji će u svakom pogledu dobro doći ovoj ambicioznoj momčadi, već će u proljetnom dijelu prvenstva, u stručnom stožeru, desna ruka treneru biti nekada velika nada splitskih “Bilih” Goran Oršulić Rara.

U svijet sporedne stvari na svijetu je ušao igrajući za Neretvu iz Metkovića da bi ga sa svega 14 godina put odveo u Hajduk, gdje je za 6 godina prošao sve uzrastne kategorije omladinske škole. U to vrijeme bio je u generaciji Tudora, Leke, Vučka, da bi ga Hajduk ustupio na posudbu Jadran LP kada je klub bio u nezavidnoj situaciji.


Igrajući tu sezonu za Pločane pokazao je veliko nogometno znanje, lako se uklopio u momčad, a laskava titula najboljeg strijelca lige koju je tu godinu osvojio Zorica (Junak-Sinj) za malo mu je izmakla. Poslije godine dana provedene na ušću Neretve odlazi ponovo u Neretvu koja je tada igrala u 1. B ligi, onda ga nogometni put vodi tri godine u trećeligaša Mosor iz Žrnovnice, zatim u Hrvatski dragovoljac polu sezonu kao i u Inter iz Zaprešića. Nakon toga vraća se u dolinu Neretve igra za Neretvanac, da bi na zalasku prilično uspješnu karijeru završio u Gusaru iz Komina.

Kao i većina koji završe nogometnu karijeru i ostanu vjerni tom sportu, i Goran je uz rad sa mlađim uzrasnim kategorijama županijskog ligaša Gusara (jedno vrijeme vodio je i senirrsku momčad) upisao nogometnu akademiju pri HNS – u za B licencu gdje posljednje ispite privodi kraju.

Na proljeće će njegovo znanje i stručnost, uz stratega Maria Oršulića, biti od velike koristi pločanskim plavim u borbi za svaki bod.

Piše: Branko Kulidžan