Sport

Goran Barbir katica za sve u nogometnom trećeligašu sa ušća Neretve

goran barbir by sana

U dolini Neretve posljednjih dana oživjeli su nogometni tereni i počele pripreme za proljetni dio trećeligaškog juga. Bit će napeto i uzbudljivo iz kola u kolo tako predpostavlja iskusni i beskompromisni Goran Barbir ponekad i strijelac odluke pogotovo iz slobodnih udaraca. Mjesto na terenu mu je lijevi stoper dok trener Antonio Vučković zna ga koristiti po potrebi i na drugim mjestima kao u vezi i polušpicu.

– Od kuda toliko trenerovo povjerenje u tebe?
Sa 7 godina sam počeo igrati nogomet i punih 21 godinu trčkaram po nogometnim terenima. Za vrijeme školovanja igrao sam i stekao veliko iskustvo po zagrebačkim klubovima Tekstilcu, Vrapču, Trešnjevci, a jedno vrijeme sam trenirao i u prvoligašu Zagrebu. Od tuda vjerujem i povjerenje u mene da mi se daju zahtjevni zadacima na terenu.

Prije nekoliko godina bilo je pregovora da promjeni sredinu u pitanju su bili Opuzen i Metković a u posljednje vrijeme i Komin, ali ostao je vjeran plavima sa ušća Neretve.


U jesenskom dijelu prvenstva Barbir je pauzirao zbog žutih kartona i povrede koju je duže vukao, te nije u kadru trenera bio protiv Solina u Pločama gdje su domaćini poraženi sa 2:0.

– Kako gledaš na prošli dio prvenstva i jesi zadovoljan svojom igrom?
Nisam zadovoljan svojom igrom i znam da mogu više pružili, ali i momčad je puno oscilirala i gubili smo bodove gdje smo se najmanje nadali. Prolječe je pred nama i ako ostanemo svi na okupu onda uz bolji rad i zalaganje očekujem i rezultate.

Pločani u 18. kolu kada počinje proljetni dio prvenstva 28.veljače idu na gostovanje u Šibenik kod istoimene momčadi sa kojom su u prvom dijelu prvenstva odigrali neodlučeno 1:1, za taj susret Goran Barbir očekuje veliku borbu obje momčadi, zna da i jednima i drugima su bodovi od velike važnosti, ali nada se povoljnom rezultatu i uspješnom otvaranju sezone.

U pauzi između dva dijela prvnstva nije mirovao, individualno je održavao kondiciju, a sudjelovao je i na više malonogometnih turnira. Želi u pripreme uči maksimalno ozbiljno i odraditi ih do kraja samo da ga zaobiđu ozljede.

Pripremio: Sana