Sport

Genius je za Porto biti ili ne biti!

Luda je i uzbudljiva završnica drugoligaškog malonogometnog natjecanja. Dva su kola do okončanja sezone, a ostaje otvoreno pitanje prvaka odnosno fenjeraša. Na vrhu Universitas ima bod više od Olmissuma i na papiru, tako se čini, nešto povoljniji raspored. Međutim, sve će se ipak rješavati na parketu, preokreti u futsalu su zaista uobičajena praksa, u sekundi se sve promijeni.

Kako li tek vrije na dnu, odgovor tko će biti posljednji 12. tražit će se u trokutu Genius (Split), Porto Tolero i Mejaši (Split). Trenutno Genius ima 19 bodova, Porto 18 a Mejaši 15 a sve će se odlučivati u međusobnim nadmetanjima. Možda je tako i najpravednije. Najprije, ove subote s početkom u 20 sati Porto Tolero je na parketu Doma sportova Ploča domaćin Geniusu, Mejaši ugošćuju kvalitetni i nepredvidivu momčad Jezera. U posljednjem kolu u Splitu izravan dvoboj Geniusa i Mejaša, a Porto ide u Vodice kod Heroja 2007.

Najjednostavnija računica za momčad trenera Denisa Malića je u subotu svladati Genius i mirno pratiti što se zbiva u posljednjem kolu. Dakle, subotnji susret je za Pločane biti ili ne biti, pobjeda donosi ostanak među drugoligašima poraz najvjerojatnije put u županijsku ligu.


Sve jasno, čisto i bistro pa stoga mladi Tomislav Domić najavljuje:
– Nadamo se pobjedi koja nas ostavlja u ovom rangu natjecanja. Moramo dati sve od sebe kako bi stigli do tog cilja, neće biti jednostavno jer Genius je znatno bolja momčad nego što to kazuju njihovi ovogodišnji rezultati. Optimist sam i očekujem podršku s tribina.

Trener Malić neće moći računati na ozljeđenog Josipa Stjepanovića i vratara Marija Batinovića koji je spriječen poslom. Važne su to karike igre Porta, ali koga nema bez njega se mora ili još bolje na muci se poznaju junaci. Sretno Portu u utakmici sezone!

RASPORED 21. KOLA 2. HMNL -jug: Porto Tolero – Genius (subota, 28. travnja u 20 sati), Mejaši – Jezera, Kijevo – Olmissum, Universitas – Heroji 2007, Hajduk – Torcida, Murter – Split Tommy II.

 

Tekst i fotografije: Jurica Vukojević