Sport

Gašić pobjednik Uskrsnog turnira “Ploče 2016.”

MLADI METKOVAC “POMEO” KONKURENCIJU

Završen je Uskrsni turnir u stolnom tenisu “Ploče 2016.”. Za prva tri mjesta borilo se 40 igrača, a na kraju je najbolji bio Karlo Gašić. Mladi Karlo sjajno je odradio cijeli turnir te je sasvim zasluženo kući ponio pehar za prvo mjesto.

Gašić je u finalu pobijedio Juru Volarevića 3:1 u setovima te se Volarević i ove godine morao zadovoljiti drugim mjestom. Treće mjesto pripalo je mladom Duji Vuletiću iz Komina i Tomislavu Damiću iz Rogotina.


U mečevima polufinala Gašić je s 3:0 u setovima pobijedio Damića, dok je s druge strane s istim rezultatom Volarević nadigrao Vuletića. U finalu se igrao zaista lijep stolni tenis s mnoštvom atraktivnih poteza s obje strane. Gašić i Volarević pokazali su najviše i zasluženo su stigli do finala.

Karlo Gašić još je jednom pokazao da je trenutno u najboljoj formi i da velikim koracima napreduje. Iako ima tek 16 godina Gašić iza sebe ima puno iskustva u stolnom tenisu i samo je pitanje trenutka kada će njegov veliki talent biti prepoznat i na većoj razini.

U pohodu na prvo mjesto Gašić je, nakon što je uvjerljivo prošao skupinu, redom izbacio: Juru Šetku, Nikolu Vlahovića, Tomislava Damića i na kraju Juru Volarevića.

Ovo je bio najmasovniji turnir u stolnom tenisu u Pločama te se pokazalo da je stolni tenis sve više zanimljiv i mlađim i starijim generacijama, ne samo u Pločama, nego u cijeloj dolini Neretve. Organizator turnira, STK Ploče, zahvaljuje se svim igračima koji su sudjelovali na turniru i čestita najboljima koji su osvojili pehare.

STK Ploče