Sport

Gabriela Milićević i Antonio Buratović na Svjetskom prvenstvu u podvodnom ribolovu u Laredu

Brzo nam se približava XXXIII° CMAS Svjetsko prvenstvo u podvodnom ribolovu 2023. koje će se održati u Laredu u Španjolskoj u organizaciji Španjolske federacije podvodnih aktivnosti, FEDAS, i Kantabrijske federacije podvodnih aktivnosti, FCDAS.

Program natjecanja službeno traje od 07.09 do 10.09 s danima natjecanja 9.09 i 10.09 te je popis zemalja sa svojim reprezentacijama koje sudjeluju već odavno definiran i sam po sebi impresivan – čak 25 muških i 13 ženskih ekipa sudjelovat će u ovom nevjerojatnom događaju. Za žene će to biti tek II° Svjetsko prvenstvo. U muškoj konkurenciji među kojima je i naš Antonio, nastupit će sportaši iz Alžira, Argentine, Australije, Brazila, Bugarske, Čilea, Hrvatske, Danske, Francuske, Finske, Velike Britanije, Grčke, Italije, Novog Zelanda, Norveške, Perua, Portugala, San Marina, Tunisa, Turske, Ukrajine, Urugvaja, SADa, Tahitija i naravno Španjolske. Za drugi naslov najbolje sportašice svijeta među kojima je i naša Gabi, borit će se reprezentacije Brazila, Čilea, Hrvatske, Finske, Francuske, Italije, Novog Zelanda, Norveške, Portugala, Ukrajine, SAD-a i Španjolske. Većina timova je već u zonama u pregledu terena među kojima i naši reprezentativci uz sportaše iz Španjolske, Tahitija, Novog Zelanda, Čilea, SAD-a, Italije, sa trenutnim svjetskim prvakom, Giacomom De Molom (Pathos) i njegovim suporterom Robertom Poggiolijem (Apneapassion Team), Luigi Puretti (Lowrance, Seagang, Seawolf) i Alfonso Cubicciotto (Sigalsub), te i sama legenda ukrajinskog sporta Andrii Lagutin. Lagutinu će ovo biti 14. SP u dugogodišnjoj karijeri. Iako je još uvijek aktivan vojnik s 10 godina službe, ranjen 3 puta, pronašao je način da dođe i još jednom sudjeluje na ovom prestižnom natjecanju. Za našu reprezentaciju nastupaju: Sandi Imbrišić, Antonio Buratović, Sandi Peruško, Bruno Žic, Kristina Šiprak, Ivana Bralić i Gabriela Milićević.

Kako nam naša Gabi prenosi, uvjeti na pregledu terena prije natjecanja su jako loši uz jaki vjetar i lošu vidljivost no postupno iz dana u dan se popravljaju. Zona lova je bogata ribom, pogotovo ciljane lovine za natjecanje u ženskoj konkurenciji na plićim terenima. Gabi je pri pregledu terena i pukla peraja no to je nije pretjerano poremetilo u daljnjem spremanju natjecanja. Atmosfera u reprezentaciji, što je vrlo bitno, je odlična, složna te se svi raduju natjecanju.


Dvoje natjecatelja na svjetskom prvenstvu iz kluba iz jednih ”malih” Ploča – bez obzira na rezultat, ovo je već golem uspjeh na koji smo neizmjerno ponosni.

Sljedece vijesti prenesemo cim dobijemo iz Španjolske.

Dio teksta prenesen sa https://apneapassion.com/ (Valentina Prokić)

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci