Sport

G – UNIT iz Crne Gore pobjednik 8. basket TEMPERA kupa

U subotu na SC Močvara u Pločama održan je 8. Basket „TEMPERA“ kup koji je okupio 17 ekipa iz Ploča, Gradca, Opuzena, Metkovića, Komina, Starog Grada na Hvaru i Bara.
Više od stotinu posjetitelja te 70ak natjecatealj uživalo je u loptanju pod obručima skoro osam sati, a najbolja je bila ekipa G-Unit iz crnogorskog Bara, koja je u finalu pobjedila metkovsku ekipu Blue Miracle ’96. U utakmici za treće mjesto ekipa Hotel Riva bila je bolja od ekipe Močvare.
Uz 3×3 basket, odigralo se je i natjecanje u tricama koje je osvojio Mario Paladin iz ekipe G-Unit, a isti je proglašen i za najboljeg igrača turnira. U natjecanju u šutiranju s centra, nagrade su podijelili Luka Vuletić (ekipa Predator), Marin Oršulić(ekipa MMA) i Marko Pačić.
Najbolji strijelac turnira je Marko Dabanović, također iz ekipe osvajača turnira. Pehar UMA-e Ploče za Fair play osvojila je mlada pločanska ekipa Cosa Nostra.
Turnir je održan u sklopu Pločanskog lita, a sponzori turnira su bili: Tempere-design, Grad Ploče, CB Karaka, Pizzeria Oliva, Restoran Fulin dok su medijski pokrovitelji Radio Ploče, Radio Delta, Radio Makarska Rivijera Radio Ljubuški i Običan Radio Mostar, Neslužbena stranica grada Ploča, Dalmacija Danas i Dubrovački dnevnik.

Ekipe koje su nastupile na turniru:
West Side – Ploče
Hotel Riva – Ploče
Peko i argonauti – Gradac
Lud, zbunjen, normalan – Stari Grad, Hvar
Mladost – Ploče
Plava Makinja – Opuzen
Zadnji – Metković
Trgovina As – Ploče
Cosa Nostra – Ploče
Blue Miracle ’96 -Metković
Sikire – Ploče
Predator – Ploče
G-Unit – Bar, CG
Močvara – Ploče
Dalebu – Metković
MMA-Komin
Jurini specijalci – Ploče