Sport

FINALE DAVIS CUPA – PIPI I MATE UŠTIMAVAJU GLASOVE

Finale Davis Cupa na rasporedu je od 23.-25.studenog (petak – nedjelja) a branitelj naslova Francuska domaćin je u Lilleu našoj izabranoj vrsti. Izbornik Željko Krajan odveo je u Francusku našu najjaču postavu: Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig, Mate Pavić i Franko Škugor. Do sada Hrvatska teniska reprezentacija bila je jedanput pobjednik ovog natjecanja, 2005.godine u Bratislavili osvojili smo popularnu „salataru“ protiv domaćina Slovačke. Finale Davis Cupa u Francuskoj posljednje je izdanje ovog natjecanja u ovom formatu, ovakvom sustavu natjecanja.

Akcije naših tenisača dobro stoje, prema predviđanjima očekuje se zanimljivo i neizvjesno nadmetanje a svi mi držimo palčeve našim momcima. I naravno nadamo se konačnom trijumfu. Zemljanu podlogu terena na kojoj će se igrati ovaj dvoboj naši momci osjetit će danas a sutra je izvlačenje parova. Izravno iz Lillea javio nam se naš Kominjanin Stjepan Medak Pipi, kondicijski trener Ivana Dodiga. Upravo je završio trening s Dodigom:

-Sve je super, sve za pet. Raspoloženje u momčadi odlično, svi su momci zdravi i orni za meč.


Predvodnici slavljeničke pjesme i fešte u Zadru nakon pobjede protiv Amerikanaca bili su Pipi i Mate Pavić, pripremaju li nešto novo na repertoaru.

-Upravo opušteno ćakulamo, dogovaramo se Mate i ja neke pojedinosti, evo čujete Matu kako kaže da je fešta u subotu.

Iako najviše vremena provodi na putovanjima širom svijeta Pipi često navrati u svoj Komin. Kaže nedavno je baš malo popričao s trenerom Gusara Mariom Oršulićem, drago mu je čuti da su žuti preuzeli lidersku poziciju u 1 ŽNL DN. A mi svi navijamo za pobjedu naših teniskih mušketira , kakav li će samo štimung tada napraviti Pipi i Mate, uz podršku svih ostalih. Sretno našim tenisačima.

Jurica Vukojević

U prilogu slika iz Zadra (protiv Amerikanaca) Stjepan Medak Pipi drugi s lijeva u donjem redu