Sport

Filip Dropulić među nagrađenima na proglašenju najuspješnijih sportaša Zagreba!

Na svečanosti održanoj u Kavani Frank, proglašeni su najuspješniji sportaši glavnog hrvatskog grada. A da je Zagreb prijestolnica i cjelokupnog hrvatskog sporta kazat će podatak da su u godini na izmaku zagrebački sportaši svih uzrasta na najvećim svjetskim natjecanjima osvojili ukupno 203 medalje (86 zlatnih, 62 srebrne i 55 brončanih).

Od te brojke, više od pola je seniorskih medalja (106) među kojima su 52 zlatne kolajne, 24 srebrnog sjaja i 30 brončanih.

Po sedmi put zaredom (osmi put ukupno) najboljom sportašicom Zagreba proglašena je atletičarka Sandra Perković, koja je ove godine po peti put uzastopce osvojila naslov europske prvakinje u bacanju diska. Sandra je tako prestigla i legendarnu Janicu Kostelić koja ima sedam osvojenih trofeja.


Ono što je nama posebno zanimljivo je to da su priznanja primila i 52 mlada sportaša za koje je glavni tajnik SSGZ-a Zdenko Antunović kazao da su njegovo najveće zadovoljstvo jer predstavljaju svijetlu budućnost zagrebačkog sporta, a među njima je i naš Pločanin, Filip Dropulić!

– Kao mlađi, sanjao bih o tome da budem sportaš godine svoga grada iz kojeg potičem, grada Ploča. Danas, naći se na ceremoniji sportaša čija su imena krasili Luka Modrić, Janica i Ivica Kostelić, Sandra Perković i mnogi drugi uspješni sportaši, mi je ispunilo taj san iz mlađih dana. Čast mi je što mogu predstavljati svoj sport, bodybuilding, svojim ovogodišnjim uspjehom u izboru sportaša grada Zagreba – napisao je Filip na svom facebook profilu.

 

Čestitke!